BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  DÜNYA

Dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Konya’nın Seydişehir ilçesinde telefonda kendisini savcı olarak tanıtan şahıs tarafından dolandırılmak istenen 62 yaşındaki kişi, polis ve b...

Abone ol

Konya’nın Seydişehir ilçesinde telefonda kendisini savcı olarak tanıtan şahıs tarafından dolandırılmak istenen 62 yaşındaki kişi, polis ve banka personeli tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Osman Saygın’ı (62) telefonla arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıtarak hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek vereceği hesap numarasına 18 bin TL yatırmasını söyledi. Bir anda korkuya kapılan Osman Saygın, hemen çalıştığı bankaya gidip kredi çektikten sonra parayı İstanbul Aksaray banka şubesine yatırdı. Öğlen arası olmasından dolayı bankanın kapalı olması nedeniyle parayı çekemeyen dolandırıcılar, telefonu sürekli açık tutarak Saygın’ ın başkaları ile konuşmasını engellemeye çalıştı. Osman Saygın’ın eşinin polisi arayarak durumu anlatması üzerine harekete geçen polis, Saygın’ ın telefonunun sürekli meşgul olması üzerine ilçedeki bütün banka şubelerine giderek Osman Saygın’ ı aradı.
Bankadan Osman Saygın’ın kredi çekerek bir hesaba havale ettiğinin öğrenilmesi üzerine banka yetkilileri hemen parayı bloke ederek işlemi iptal etti. Bu arada bulunarak banka şubesine getirilen Saygın kendisini arayan dolandırıcılarla konuşmaya devam ederken, Aksaray Emniyetine de bilgi verilerek şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)