BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ak Parti üyelerine büyük şok!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar 10 müşaviri görevden aldı.

Abone ol

İTO Başkanı İbrahim Çağlar eski başkan Murat Yalçıntaş'ın en yakın çalıştığı isimleri görevden aldı.

Yeni başkan İbrahim Çağlar, İTO’daki kadro değişikliğinin profesyonellik gereği olduğunu söylese de birçoğu AK Parti üyesi olan 10 müşavirin görevden alınması akıllarda soru işaretine neden oldu. 

Çiçeği burnunda İTO Başkanı İbrahim Çağlar, bugün bir toplantı düzenledi. İstanbul’daki odaları Taksim olayları konusunda toplantıya çağırdı. İstanbul’daki hiçbir olaya kayıtsız kalmayacaklarını açıkladı. Sağduyu çağrısında bulundu…

Seçim öncesi eski başkan Murat Yalçıntaş’ın açık desteğini aldı. Murat Yalçıntaş, İTO Meclisi’nde açık açık Çağlar’a destek verdi.

Komite ve meclis seçiminin ardından İbrahim Çağlar’ın yeni yönetim kurulu üyeleri arasında geçmiş yönetimden sadece bir isim yer aldı. Yönetimdeki 10 kişi değişti.

Sonsayfa.com'un özel haberine göre bugünkü toplantıda Çağlar, Murat Yalçıntaş’ın yakın çalıştığı başta deneyimli gazeteci Mesut Taşkın olmak üzere 10 müşaviri görevden aldığını açıkladı. Ama bu isimlerin içinde dikkat çekici isimler var:

1. Tuna Akyüz: Akparti İstanbul Eski İl Başkan Yrd.

2. Vehbi Kılıç: Akparti İstanbul Eski Yon. Kur. Üyesi

3. Şefik Memiş: Akparti Kağıthane Kurucu Üyesi ve İstanbul Eski Yön. Kur. Üyesi

4. Seyyit Mahmut Nebati: MÜSİAD Eski Yön. Kur. Üyesi ve Genç MÜSİAD Eski Başkanı

5. Fahri Solak: Siyasal Vakfı Başkanı ve Marmara Üni. Ögr. Üyesi

6. Ali Yavuz Yiğit: Akparti Milletvekili Eski Danışmanı

7. İsmail Şen: Akparti Siyaset Akademisi Eski Eğitmeni

8. Mesut Taşkın: Gazeteci.

9. Eren Paykal: Eski Konsolos

10. Çetin Kaya Koç: Şehir Üni. Ögr. Üyesi

YALÇINTAŞ DA ÇAĞLAR DA AK PARTİ KURUCUSU 

Listeye bakıldığında bir öğretim üyesi, bir konsolos ve gazeteci Mesut Taşkın dışındaki tüm isimler, geçmiş dönemde Ak Parti ve MÜSİAD’la yakın çalışmış, buralarda görev almış kişiler. Gerek eski başkan Murat Yalçıntaş, gerekse yeni başkan İbrahim Çağlar ikisi de Ak Parti kurucusu. İşten atıldığı söylenen kişilerin 7’si de Çağlar’ın kurucusu olduğu partide görev almış, Çağlar’ı başkanlığa taşıyan MÜSİAD’la çalışmış kişiler.

Peki ne oldu da bu insanlar işten çıkarıldı? Ne oldu da Çağlar, Murat Yalçıntaş’ın izlerini odadan silmeye çalışıyor. Aralarında ne var ki, çalışanlar üzerinden böyle bir hesaplaşma içine girdiler. Şimdi eski başkana ulaşmak pek kolay değil. Yeni başkan İbrahim Çağlar, İTO’daki kadro değişikliğinin profesyonellik gereği olduğunu söyledi.