BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP olarak rol çalmak istemedik ama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Gezi Parkı eylemcileriyle ilgili konuştu.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Gezi Parkı eylemcilerine destek verdiklerini belirterek, "CHP olarak rol çalmak istemedik ama mücadeleyi veren çocuklara yardım etmek adına elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz" dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Batum, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Son günlerde yaşanan olayları değerlendiren Batum, “CHP’de olayların birinci gününden sonuncu gününe kadar, milletvekilinden üyesine partide görevli olan hiç kimse rol çalmak istemedi. Biz bu mücadeleyi veren çocuklara; doktor, avukat, hastanede bulunanlara yardım etmek, besin takviyesi yapmak gibi konularda yanlarında olduğumuzu hissettirmek için elimizden gelenden fazlasını yapmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

“GEREKİRSE İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ’NE BAŞVURACAĞIZ”
Batum, Meclis’e bir soru önergesi de sunduklarını belirterek, “Soru önergelerinde birincisi çok açık bir soru. Bazı resimlerde, kimlikleri ve sivil numaraları açıkça belli olan polis memurları hakkında ne yapıldı? İkinci soru da kimlikleri belirlenmeyecek şekilde olup da aşırı şiddet uygulayanlar var. Bunların kim olduğu tespit edilecek mi? Üçüncü soru da hayatını kaybeden vatandaşlarımız, gözünü ve kolunu kaybeden vatandaşlar hakkında ne yapılacak? Son soru ise, bazı resimler elimize geçti. Bazı yerlerde emniyet görevlilerinin yanında yardımcı olan tosuncuklar var. Bu tosuncuklar kim ve cezalandırılmaları ne olacak? Eğer bu soruları İçişleri Bakanlığı geçiştirip, ’Kanlar yerde kalmayacak’ deyip bir şey yapmaz ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, Üniversite Caddesi’nin bir kısmının eylemciler tarafından kapalı tutulmasını hatırlattığı Batum, “Okula, hastaneye gidecek kişileri engelleyebilecek bir durumu sürdürmek mümkün değil. Yüzde yüz haklı olduğumuz durumda yavaş yavaş çatlak seslerin çıkmasına sebebiyet verebiliriz. Emniyetin çocukları korkutarak, müdahale ederek dağıtmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.