BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,73
ALTIN 2.408,46
HABER /  POLİTİKA

AK Parti tansiyon düşürüyor

Kapatılma davasının yankıları sürüyor. Bakan Şahin, yaptığı açıklamalarla tansiyonu düşürdü. Basını da fırçaladı...

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te Rönesans İnşaat Enerji Grubu bünyesinde yer alan Filyos Enerji Üretim ve Ticaret AŞ tarafından kurulacak Yalnızca Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin temel atma töreni sonrasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin soru üzerine Şahin, şöyle konuştu: ''Dava, kendi seyri içinde devam eder. Türkiye büyük bir ülkedir. Hukukun üstünlüğünü kabul etmiştir. Uluslararası anlaşmalara imza koymuştur. Artık dünyada partilerin hangi gerekçeyle kapatılacağı, hangi gerekçeyle kapatılamayacağı bellidir. Bizim hukuktan herhangi bir endişemiz yoktur. Sayın Başsavcı öyle uygun görmüş ve dava açmıştır. Hükümetimiz işbaşında. Halkımızla birlikteyiz. Meclis çalışıyor şu anda.''

BASINA DA FIRÇA

Anayasa değişikliği konusundaki soru üzerine ise Şahin, ''Biz herhangi bir açıklama yapmadık. (Anayasayı değiştireceğiz, şöyle yapacağız, böyle yapacağız) diye hiç bir değerlendirmemiz olmadı. Ama eksik olmayın, siz değerli basın mensuplarımız bizim adımıza çokça Anayasa değişiklik paketleri hazırlıyorsunuz, biz de izliyoruz. Bizden bir şey duymadıkça inanmayın'' diye konuştu.