BIST 10.315
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.407,75
HABER /  GÜNCEL

Eve sarhoş gelen eşe ceza

Eve sarhoş gelen eşini jandarmaya şikayet etti. Alkollü eşe 62 YTL ceza kesildi.

Abone ol

Yalova'da her gece eşinin eve alkollü gelmesinden bıkan 45 yaşındaki Emine Nurten Boztarla, sonunda dayanamayarak, eşi 47 yaşındaki Fuat Boztarla'yı jandarmaya şikayet etti. Jandarma tarafından gözaltına alınan sarhoş eş, Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Yalova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 132 promil alkollü olduğu tespit edilen Boztarla, Kabahatler Kanunu'na göre 62 YTL ceza kesildikten sonra serbest bırakıldı.

Yalova'nın merkeze bağlı Kadıköy beldesinde yaşayan 5 çocuk annesi Emine Nurten Boztarla, eşinin her akşam eve alkollü gelmesinden bıktı. Fuat Boztarla'nın dün gece yine eve alkollü gelmesi üzerine sinirlenen Emine Nurten Boztarla, bu kez çareyi kapıyı kilitlemekte buldu. Eve giremediği için sinirlenen alkollü eş, evin pencerelerini kırarak, kapıyı yumruklamaya başladı. Bu duruma daha fazla dayanamayan Emine Nurten Boztarla, jandarmayı arayarak, eşinin gözaltına alınmasını sağladı.

Gözaltına alınan Fuat Boztarla, Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Yalova Devlet Hastanesi'ne sevk edilince, 132 promil alkollü olduğu belirlendi. Hakkında Kabahatler Kanunu gereğince idari yaptırım kararı verilen Fuat Boztarla, toplum huzurunu bozduğu gerekçesiyle 62 YTL para cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Kadıköy'deki çiçek seralarında çalışarak evinin geçimini sağlayan Emine Nurten Boztarya, "Kocam belki akıllanır diye şikayet ettim. Şu anda küs değiliz. Bana bir daha içmeyeceğine dair söz verdi. Zaten kendisi 4 yıldır astım hastası. Doğru düzgün çalışamıyor. Evin geçimini ben sağlıyorum. Biri evli, biri de şehir dışında 5 çocuğum var. Hiçbir güvencem yok" diye konuştu.