BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88
HABER /  POLİTİKA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Mansur Yavaş'a bomba cevap

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. "Mansur Yavaş meselesi bizim meselemiz değildir" diyen Çelik sahte senetlerin Yargıtay tarafından onaylandığını söyledi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. "Bizim meselemiz Mansur Yavaş meselesi değildir. Bu CHP'nin meselesidir" diyen Çelik, dün basın açıklaması yapan Yavaş'ın sorulara cevap vermektense siyasi manipülasyon yaptığını ifade etti.

Yavaş hakkındaki iddiaların 11 Aralık'tan beri gündeme geldiğini belirten Çelik'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"İddialar basında yer aldı. Sahte bir senetle icra takibi Yargıtay tarafından onaylanmıştır. Yavaş, bu konuya da açıklık getirmemiştir. Sahte senetle icra olayı 3 günlük değil 3 ayılık bir durumdur. Dün yaptığı basın toplantısını neden 3 ay önce ya da aday olmadan önce yapmadı. 11 Aralık'tan beri bu iddialar gündeme geliyor. Sayın Yavaş konuyu saptırıyor.

Yargıtay onayladı
Bana iftira atıldı diyor. Biz böylesi siyasi manipülasyonlarla mücadele eden bir partiyiz. Biz hayalden bahsetmiyoruz. Yargıtay'ın onayladığı bir durumdan bahsediyoruz. Temel bilgi eksikliği var ve biz CHP'nin temel bilgi eksikliğinden bıktık. CHP'nin 12 PM üyesi Mansur Yavaş'ın adaylığını istememişti

Durum bilinenden çok daha öte
Hakkındaki belgeleri yayınlayan basın organlarına ve bizlere dava açacaklarını söyledi. Davasını heyecala bekliyoruz. Bu sözünden de sakın geri atmasın. Okuduklarımız şu ana kadar bildiklerimizin çok daha ötesinde olduğunu gösteriyor.

Para cezası neden verildi?
Sorulara cevap vermek yerine ise siyasi magazin cevap veriyor. Yargıtay'ın kararı ortada. Aksi söz konusu ise para cezası kime verilmiştir. Biz bu konuda taraf değiliz. Daha önce yıllarca dostluk yapmış şimdi ise kriminal diyor. Bizim meselemiz iki kişi arasındaki konu değildir. Meselemiz Ankara'mıza aday olarak çıkan kişinin sahnet senetle icra takibi yapması. 

Bu kişi ile nasıl bir ilişkisi var. Bugün kriminal dediğiniz kişi ile aranızdaki ihtilaf nedendir. CHP Genel Başkanı, hakkında kesinleşmiş kararı olan bir kişiyi Ankara'nın önüne çıkarmasından dolayı konunun ilk sorumlusudur.

Sahnet senetle icra takibi açıktır

CHP lideri mahkeme kararını görmezden geliyor. Mahkeme kararı var ve kriminal dediğiniz kişinin adayınızla ilişikisi var bu ilişikiyi siz açıklamalısınız. Yavaş'ın sahte senetle icra takibi yaptığı açıktır. Ankara seçmenin önüne böylesi spekülatif bir adayla çıkmamalı. 

600 bin dolar neyin karşılığı?
Bahsettiği kişiden tahsil etmek istediği parayı neyin karşılığında hak etmiş. 600 bin dolar hangi hizmetin karşılığı bunu sormak herkesin hakkıdır. Kendine güveniyorsa vereceği cevap 2 cümledir.

Ankara halkı bunu bilmeli
Mahkemede bu para ile ilgili soru da sorulmuş. Ne bir mütaala ne de bir dilekçe hazırlamış. Danışmanlık ve vakelet ilişkisi yok. Yani bu para hangi ilişkiden çıkmıştır. Ankara'nın saygı değer halkının bunu bilmesine hakkı yok mu?

Vergi vermek istememiş

Alacağını neden hukuki olarak sözleşmeye dökmemiş çünkü vergi vermek istememiş. Vergi konusunda her siyasetçinin hassas olması gerekiyor. Vergi vermemek istemesi son derece vahimdir. Ankara halkı adına temiz siyaset diliyoruz. Siyasi partiler temiz adayla çıkmalı. 

Yavaş yalan söylüyor
Ceza davası almadım diyor ama hakkında sahne senetle verilen bir karar var ve bu 2016'da onaylanmış ama bunu örtbas etmeye çalışıyor. Kendisi ihtilaflı olan kişiyi kriminilaze ediyor. Ben zaten saygın bir iş adamı demedim. Mansur Yavaş yalan söylüyor.

Olayın tarafı değiliz
Madem bu adam kriminal biriydi o zaman nasıl alacak verecek ilişkisi doğuyor. Biz bu konuda taraf değiliz ihtilaflı olduğu kişi ile de taraf değiliz. Bizim meselemiz mahkeme kararı ile ilgili sorularımızdır.

Hala bu adayla devam edecek misiniz?
Biz mahkemeye yansıyan, belgelenen konuyu soruyoruz. Biz kimseye iftira atmıyoruz. Hala bu adayı devam ettirecek misiniz diye sorduk. Rakiplerim benden korktuğu için bunları gündeme getiriyor diyor. Biz sandık sonuçlarına her zaman saygılıyız o kendi partisine baksın."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Seçim anketi Ankara için geldi! Başkentte büyük sürpriz var
Foto Galeri Seçim anketi Ankara için geldi! Başkentte büyük sürpriz var Galeriye Gözat