BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  POLİTİKA

Mansur Yavaş hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan iddianame hazırlandı

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında, "görevi kötüye kullanma" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçlarından iddianame düzenlendi.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikayeti üzerine, "görevi kötüye kullanma" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçlarından iddianame düzenlendi.

İddianame, Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 

Yavaş'ın yazılı savunması 10 gün içinde alınacak

İddianame, Mansur Yavaş'ın 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçlarından 3 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla yargılanabilmesi için son soruşturma izninin verilmesi amacıyla Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederek, Yavaş hakkında kovuşturma iznini verdi. Yasalara göre, Yavaş, 10 gün içinde mahkemeye yazılı savunmasını gönderecek. Mahkeme, savunmayı aldıktan sonra dosyayı Ankara Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderecek ve dava açılacak.

Mansur Yavaş twit attı
Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili yarın açıklama yapacak. Olayın kamuoyunda büyümesi üzerine ise twitterdan bir açıklama yaptı. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Seçim anketi Piar'dan geldi! 12 ildeki anket sonuçları bomba
Foto Galeri Seçim anketi Piar'dan geldi! 12 ildeki anket sonuçları bomba Galeriye Gözat