BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Kuleli Askeri Lisesi personeline soruşturma

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Darbe girişimi sonrası kapatılan Kuleli Askeri Lisesi personelleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kuleli Askeri Lisesi personeline yönelik soruşturma başlattı.

Personellerin FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra kapatılan Kuleli Askeri Lisesinde öğrenim gören, FETÖ mensubu olmayan askeri öğrencilere baskı yaparak ordudan tasfiye etmek amacıyla sindirdiği iddia edliyor.

15 Temmuz 2016 tarihine kadar okulda görev yapan askeri personeller hakkında 8 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.

Geçen 26 yıl araştırılacak
Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı.  Kuleli Askeri Lisesinden 1990 yılından 2016 yılına kadar değişik sebeplerle ilişikleri kesilen askeri öğrencilerin belirlenmesine yönelik ayrıntılı bir araştırma yapıldığı kaydedildi. 

Örgütün hız kazandığı dönem
FETÖ/PDY mensuplarının Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki konum, etkinlik ve hakimiyetlerinin giderek hız kazandığı tarihlere tekabül eden dönemlerden itibaren bu sayının askeri bir eğitim kurumunda olması gereken başarı ve disiplin standartları ile izah edilmeyecek biçimde artış gösterdiği belirtildi. 

Darbe girişmi sonrası idari soruşturma
Açıklamada, ağırlıklı olarak 2008-2016 yılları arasında Kuleli Askeri Lisesinin değişik yönetim kademelerinde görev yapan rütbeli personelin önemli bir bölümünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen menfur darbe girişimine bizzat iştirak etmek veya FETÖ/PDY mensubu olmaktan dolayı adli soruşturma ve kamu görevinden çıkarılmakla neticelenen idari tasarruflara tabi tutuldukları vurgulandı. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Antalya anket sonuçları geldi son 4 anket çok şaşırttı
Foto Galeri Antalya anket sonuçları geldi son 4 anket çok şaşırttı Galeriye Gözat