BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Gerçekten ezan ıslıklandı mı işin aslı ne? Sağduyu mesajı ve özür geldi

TAKSİM'de kadınlar günü yürüyüşünde 'ezanın ıslıklandığına' yönelik iddialarla ilgili bugün yeni gelişmeler var. AK Parti milletvekili sağduyu çağrısı yaptı.

Abone ol

8 Mart'ta İstiklal Caddesi'nde yapılan eylemde kadınların ezanı ıslıkladığı iddia edilmişti. Bugün bazı kaynaklardan ezanın değil polisin ıslıklandığına dair bilgiler gelirken Ömer Çelik'in açıklamaları ile olayların rengi değişti. Çelik, gösteriye katılanların sosyal medya hesaplarının izlendiğini belirtip 'kesin' konuştu. 

AK Partili vekil: Ezanın böyle korunmaya ihtiyacı yok
AK parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter’da yaptığı açıklamada ezanın şiddet diliyle korunmaya ihtiyacı olmadığını belirterek şunları yazdı;


Ömer Çelik : Ezan ıslıklandı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, Taksim'de düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezanın protesto edildiği konusunda emin olduklarını söyledi. Ömer Çelik bu sonuca 'o gece yürüyüşe katılanların' sosyal medya hesaplarını inceleyerek ulaştıklarını söyledi. Çelik şunları aktardı:

-Yürüyüşü organize edenler böyle bir kastımız yoktu gibi bir açıklama yaptı. Görüntüleri inceledik. Kapsamlı bir sosyal medya açıklaması yaptık. Yürüyüşe katılanların paylaşımlarını analiz ettirdik. Çok sayıda açıklama kendilerinin ezanı protesto ettiklerini, yürüyüşte katılanların hesaplarını incelediğinizde ortaya çıkıyor.  Ezan okunurken böyle bir protesto yapılmıştır. Arkadaşlarımızın analizlerinde bu şahıslar tarafından sahiplenilmektedir. "

Ezan değil polis barikatı 

Sosyal medyada bir çok isimden sağduyu çağrıları geliyor. Türkiye Gazetesi'nde yazan Süleyman Özışık ezanın değil yolu kapatan polisin ıslıklandığını belirtip, özür diledi. Benzer düşünceyi Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca da şu twitle dillendirdi:

Yeni Şafak yazarlarından Fatma Barbarosoğlu'ndan da olayın 'ezan protestosu' olmadığına ilişkin bilgi ve şu mesaj geldi;