BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,10
HABER /  SAĞLIK

Tatlı krizinizi önlemek için bunu kesinlikle tüketin

Aniden gelen tatlı bir şeyler yeme ihtiyacı zaman zaman çeşitli tehlikelere yol açabiliyor. Dr. Fevzi Özgönül, tatli krizi olarak adlandırılan bu ihtiyaç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Tatlı krizini kökten çözecek bir tarif veren Özöngül, tatlı isteğinin 5-6 günde azalacağını belirterek, zeytin yaprağının tatlı krizini önlediğini söyledi.

Basit karbonhidratları yiyecek olarak seçtiğimizde sindirim sistemimizin yavaş yavaş diğer yiyecekleri sindirmeyi azalttığını ve sindirim sistemimizin tembelleşmeye başladığını dile getiren Dr.Fevzi Özgönül, “Bir gün ekmeksiz doymamayı, midemiz dolu olduğu halde tatlı isteğini sindirim sistemimiz tembelleştiği için hissederiz."

"Bu durumdan kurtulmak için öncelikle basit karbonhidratları azaltmak ve sindirim sistemini güçlendirmek gerekir. Sindirim sisteminin tembelleşmesinin bir nedeni de bağırsak içinde yerleşmiş olan sindirime yardımcı bakterilerin ( probiyotik ) zamanla tatlı ve hamur işinden beslenen zararlı bakterilere dönüşmesi de etkendir” diye konuştu.

Zeytin yaprağı
“Zeytin yaprağı, çay olarak da tüketilebilir fakat bizim önerimiz, çay olarak satın aldığınız kurutulmuş zeytin yaprağını öğüterek toz haline getirmenizdir." diyen Özöngül, konuşmasına şöyle devam etti:

Zeytin yaprağının bir çok yararının yanında bakteri ve mantarlara karşı da öldürücü etkisinin olduğudur. Bu etkisi ile bağırsaktaki zararlı bakterileri yok ederek, ev yoğurdu, peynir, turşu, sirke gibi gıdalarda bulunan doğal probiyotiklerin bağırsağa yerleşmesine olanak sağlar. Bu karışımı yazın saat 18-19 , kışın da 16-17 gibi, ikindi kahvaltısında tüketmeye önem gösteriniz.

Hazırlanış: Kurutulmuş zeytin yaprağını toz haline gelinceye kadar öğütün veya hazır olanını alın. 

1 kase yoğurt, 1 avuç içi kadar çiğ badem ceviz ya da fındık içi (dilerseniz bir tanesi yada hepsi toplam 1 avuç içi kadar) (rendeleyerek de kullanabilirsiniz) 1 çubuk tarçın, ½ çay kaşığı öğütülmüş zeytin yaprağı. Tümünü karıştırıp afiyet ile yiyin. Akşam yemeğinde sadece acıkınca geç saatte çorba içmeye gayet edin.

Bunu 5-6 gün sürdürün. Uyguladıktan sonra açlık hissinde azalma ve tatlıya karşı bir isteksizlik hissetmeye başlayacaksınız. 21 gün uygulayıp 1 hafta ara verebilirsiniz.”