BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  SEÇİM

AK Parti listesinde Erdoğan ailesinden kim var?

AK Parti milletvekili aday listeleri YSK'ya teslim edildi. Listede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da yer alıyor.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin aday listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne düzeyde etkili olacağı tartışılırken netleşen listede Saray'ın ağırlığı gözden kaçmadı.
AK PARTİ ADAYLARI TAM LİSTE - TIKLAYIN
AK Parti'nin YSK'ya teslim ettiği aday listesinde başta Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak olmak üzere Saray'a yakınlığı ile bilinen isimler dikkat çekti.

BERAT ALBAYRAK İSTANBUL'DAN ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti listesinde en sürpriz isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak.
Albayrak, İstanbul 1. bölge 6 sıra adayı olarak AK Parti Listesine girdi.

DANIŞMAN'IN KUZENİ DE LİSTEDE

AK Parti Listesinde yer alan isimlerden ilgi çekenlerden biri de Fatma Varank.
İstanbul aday listesinde yer alan Fatma Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden, danışmanı Mustafa Varank'ın kuzeni.

Fatma Varank, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

SARAY PLANINA ONAY VERMİŞTİ

Fatma Varank, 2012-2013 yılları arasında Ankara 1. Bölge Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Üyeliği görevi esnasında Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi İmar Planlarına onay veren isimler arasında yer aldı.

İstanbul 3. Havalimanı ile Kanal İstanbul’u da içine alan Yeni Şehir Projesinin, Mikro Bölgeleme, Master Plan, Kentsel Tasarım ve Planlama süreçlerinde ve ilgili kurumlarla koordinasyonunda görev aldı.

ERDOĞAN'IN METİN YAZARI DA ADAY

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok yakın çalışan bazı isimler de, AK Parti'nin listesinde en ön sıralarda yer aldı. Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki en yakın isimlerden Mücahit Arslan ve metin yazarı Aydın Ünal da Ankara'dan aday oldular.

AK Parti'nin Ankara listesinde dikkat çeken bir başka isim ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlarından Ertan Aydın oldu. Ertan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapmıştı.

AVUKATI DA LİSTEDE

AK Parti Listesinde dikkat çeken bir başka isim de, Afyon 2. sıradan aday olan avukat Ali Özkaya. Özkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı. Özkaya'nın kardeşi Muharrem Özkaya da, son HSYK seçiminde, HSYK üyesi olmuştu.

CEMALETTİN HAŞİMİ'NİN BABASI DA ADAY

Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşlarından Cemalettin Haşimi'nin babası Haşim Haşimi de AK Parti'den aday. Haşim Haşimi, daha önce de Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden toplam iki dönem vekillik yapmıştı. Cemalettin Haşimi, Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki yakın çalışma arkadaşların biri olarak tanınıyor. Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde de bu görevine ek olarak Basın Yayın Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı.

ERDOĞAN'IN TBMM'DEKİ ÖZEL KALEMİNİN EŞİ DE ADAY

AK Parti'de dikkat çeken adaylardan biri de Lütfiye Selva Çam. Ankara 2. bölge 3. sıra adayı Selva Çam, halen TİKA Başkanlığı yapan Serdar Çam'ın eşi. Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, TBMM'deki makamında özel kalem müdürü olarak görev yapan Serdar Çam, AK Parti içinde Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olarak tanınıyor.

ERDOĞAN'A EN YAKIN BÜROKRATLARDAN NACİ AĞBAL

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çok uzun süre Maliye Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. Ankara kulislerinde, Erdoğan'ın ekonomi alanında en çok güvendiği bürokratlar arasında hep ismi anıldı. Ağbal, bu seçimlerde aday olmak için Müsteşarlık görevinden ayrıldı. Bayburt'ta ilk sıradan aday oldu.