BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  SEÇİM

YSK'dan seçimde 'Elektrik' önlemi

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, seçimler sırasında elektriklerin kesilmesi ihtimaline karşılık, jeneratör olmayan yerlere takviye yapılacağını söyledi.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven milletvekili listelerinin teslim edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, elektriklerin kesilmesi ihtimaline karşı jeneratör takviyesi yapılacağını söyledi.

Sadi Güven'in açıklamalarından satırbaşları:

Siyasi partiler ülke çapında seçime girebilmek için en az 41 ilde tüm adayları eksiksiz bildirmekte yükümlüdür. Bir ilin tam olması için de vekil sayısı kadar adayın gösterlimesi gerekir. Eksik aday ve belge eksikliği halinde, belge ikmal edilmediği veya belgesini ikmal edemediği takdirde, o ilde seçime katılma hakkını kaybedeceklerdir. 41 ilde bu şekilde değerlendirilecektir.

Sonraki aşamada ölüm, istifa ve YSK incelemesi sonucu iptal edilen adaya ilişkin olrak bir ikmal söz konusudur.

BAĞIMSIZ ADAY SAYISI 181

Bağımsız adaylarımız bildiğiniz gibi illerimize müracaat etmişlerdir, aday sayımız 181'dir, bunun yüzde 91'i erkek aday, 16 da kadın aday, yüzde 9 olarak gerçekleşmiştir.

Ben siyasi partilerimizden ve bağımsız adaylarımız için bu adaylarımızın ülkemize siyasi partilere ve bağımsız olanların da ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

PARTİLERE SÜRE TANINDI

"Kurulumuz tarafından, dün saat 17.00'den itibaren bildirilen aday listeleri incelenmektedir. Bazı siyasi partiler aday listelerini eksik bildirmiş. Bazı siyasi partiler de aday listelerinde eksik belge ile bize gelmişledir. Bu partilere bir süre verilecek.

Yarın saat 17.00 itibariyle bu eksikleri gidermeleri için kendilerine 2 günlük süre vereceğiz. 11'i itibariyle tüm siyasi partiler eksiklikleri bize bildirmek zorundadır.

Biz gerekli önlemleri aldık, seçimlere hazırırız. Seçimlerin yapılmasını bekliyoruz.

ELEKTRİK KESİNTİSİ İÇİN JENERATÖR

Her seçim döneminde Enerji Bakanlığı'yla gerekli tedbirlerin alınması için gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Her seçim dönemi bu konu gündeme geliyor.

Ancak seçim günleri, elektrik kesintileri diğer günlerden daha az oluyor. Ama ümit edilir ki hiç yaşanmasın. Bu seçim dönemine ilişkin olarak Adalet Bakanlığı ile görüştük. İlçe seçim kurullarında gerekli tedbirleri aldık.

Jenaratör olan adliyelerimize ilçe seçim kurullarının çalışma yerlerini belirledik. Jenaratör bulunmayan yerlerle ilgili de seçim gününe kadar tamamına jenaratör alınabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Bir kısım eksiklik var, onlarla ilgili seçime kadar eksiklik giderilecek. Her türlü hazırlık yapılıyor."