BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

AK Parti kararını verdi! İşte Erdoğan ve Köşk planı!

Ak Parti'de Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığı konusunda flaş gelişmeler yaşanıyor. İşte Erdoğan'ın Köşk adaylığı ile ilgili günün en çarpıcı kulisi...

Abone ol

Hükümete yakınlığı ile bilinen Türkiye sinin haberine göre önceki gün yapılan MKYK toplantısında AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının Erdoğan olacağı konusunda uzlaşmaya varıldı. Yücel Kayaoğlu imzalı haberde, AKP'li vekillerin imzaları toplamaya başladığı ifade edilirken Erdoğan'ın adaylığını 'Adayımız Erdoğan kardeşimiz' diyerek Mehmet Ali Şahin'in yapacağı öne sürüldü.

İşte Türkiye gazetesinde yer alan o haber:

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

"Köşk seçiminde Başbakan Erdoğan'ın adaylığı kesinleşti. Merakla beklenen açıklamayı, AK Parti Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin yapacak AK Parti, önceki gün 7 saatlik Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimi için nihai kararım verdi. Toplantıdan sürpriz çıkmadı, "Ters köşe yapabiliriz" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda görüş birliğine varıldı. 

1 TEMMUZ'DA ATO'DA GÖVDE GÖSTERİ İLE AÇIKLANACAK

AK Parti, merakla beklenen açıklamayı ise 'gövde gösterisi'yle yapacak. Toplantıda alman karar doğrultusunda 1 Temmuz Salı günü ATO Kongre Merkezi'nde geniş katılımlı bir toplantı düzenlenecek. Parti kurucuları, il-ilçe başkanları, belediye başkanları, eski ve yeni milletvekilleri, kadın ve gençlik kollan başkanlarının yanı sıra yazılı ve görsel basınm temsilcüeri, köşe yazarları da etkinliğe davet edildi. 7 yıl önce partinin adayını "Kardeşim Abdullah Gül" diyerek açıklayan Erdoğan'ın ismini ise, kendisinden sonra partide ikinci adam konumunda olan Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin ilan edecek. Ardından Erdoğan kürsüye gelerek bir konuşma yapacak.

İMZALAR TOPLANIYOR

ATO'daki toplantının ardmdan Erdoğan'ın adaylık başvurusu TBMM Başkanlığına yapılacak. AK Parti grubu bunun için dünden itibaren milletvekillerinden imza toplamaya başladı.

AK Partili 313 milletvekilinin imzası ve Erdoğan'ın adaylığı kabul ettiğine dair yazılı belge ile birlikte adaylık başvurusu 1 Temmuz günü Meclis Başkanlığı'na iletilecek.

"YENİ BAŞBAKAN" KONUŞULMAYACAK

MYK toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos'a kadar 'Yeni başbakan' konusunda görüş belirtilmemesi de kararlaştırıldı. Başbakan Erdoğan kurmaylarma, bu konunun kamuoyu önünde, hatta parti içinde dahi konuşulmaması talimatım verdi. Erdoğan, "3 Temmuz'dan itibaren tek hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Seçim bitene kadar başbakanlık veya genel başkanlık konusu konuşulmasın" uyarısmda bulundu. "

screen-shot-2014-06-25-at-8.27.39-am.png