BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,10
ALTIN 2.475,31
HABER /  MEDYA

Feyzioğlu'ndan şaşırtan ÖYM iddiası!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Balyoz ve Ergenekon davalarındaki tahliyelerin nedenini açıkladı.

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Balyoz ve Ergenekon'daki tahliyelerin asıl nedeni açıkladı. ÖYM'ler kaldırılmasaydı Anayasa Mahkemesi'ne giden yolun açılmayacağını söyleyen Feyzioğlu, kapatılah mahkemelerin her iki davanın sanıklarına toplanan dilekçeler üzerinden oyun oynandığını iddia etti.

Metin Feyzioğlu, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. Programda ilk olarak Soma'daki maden kazasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, madende hayatını kaybeden işçilerin geride bıraktıkları ailelerin hukuksal anlamda yanında olduklarını ve ücretsiz avukatlık hizmeti sunduklarını söyledi. İşçi çocuklarının eğitimi için özel fon oluşturduklarını da anlatan Feyzioğlu, ülkenin geleceği için bu çocuklar için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"ÖYM'LER KALDIRILMASAYDI..." 

Programda Balyoz ve Ergenekon davalarında yaşanan tahliyeleri de değerlendiren Feyzioğlu oldukça ilginç bir iddiayı da gündeme getirdi. Özel Yetkili Mahkemeler'in kapatılmasının ardından bazı infaz koruma memurlarının, "tahliler olacağını" söyleyerek sanıkların tahliye dilekçelerini vermelerini istediğini anlatan Feyzioğlu, bu dilekçeler üzerinden bazı mahkeme başkanlarının Anayasa Mahkemesi'ne ÖYM'lerle ilgili kararın kapatılması için dava açtıklarını iddia etti.

Feyzioğlu, tahliyelerin önünü ÖYM'lerin kapatılma kararının açtığını savundu.

İşte o sözler;