BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.403,78
HABER /  GÜNCEL

Komşu 90+3’te üst tura çıktı

2014 Dünya Kupası C Grubu’nda Yunanistan ile Fildişi Sahili karşı karşıya geldi. Mücadeleden Yunanistan 2-1 ayrılarak grubu ikinci sırada ta...

Abone ol

2014 Dünya Kupası C Grubu’nda Yunanistan ile Fildişi Sahili karşı karşıya geldi. Mücadeleden Yunanistan 2-1 ayrılarak grubu ikinci sırada tamamladı ve bir üst tura çıktı.
Estadio Castelao Stadı’nda oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Yunanistan 33. dakikada gole çok yaklaştı. Samaras’ın ara pasında Holebas’ın ceza sahasına girmeden vuruşunda top üst direkten geri geldi. 42. dakikada Samaras’ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Samaris’ın plase vuruşunda top kalecinin sağından ağlara gitti. (1-0) İlk yarı bu skorla sonuçlandı.
İkinci yarıda tempo yükseldi. 74. dakikada Fildişi Sahili beraberliği yakaladı. Salomon Kalou’nun pasında defansın arkasında topla buluşan Gervinho’nun vuruşunda top filelerle buluştu. (1-1) 90+3’te Sio’nun ceza sahası içinde Samaras’a yaptığı hareket sonrası Yunanistan penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına gelen Samaras, topu filelere yollayıp maçın skorunu belirledi. (2-1) Bu sonuçla Yunanistan grupta ikinci olarak tamamladı ve bir üst turda Kosta Rika’nın rakibi oldu.
(İHA)