BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.395,82
HABER /  POLİTİKA

AK Parti gündeminde üç kritik görüşme

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nu topluyor. Toplantıda, gündemdeki son gelişmeler konuşulacak.

Abone ol

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, bugün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak. AK Parti Genel Merkezi'nde saat 11.00'de başlayacak toplantı, "geciken haftalık olağan toplantı" olarak nitelendiriliyor. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları ve ardından yaşanan gelişmeler ele alınacak.

KOZMİK ODA ARAMALARI

Eski adı Özel Kuvvetler Komutanlığı olan Seferberlik Tetkik Kurulu'nda 4 gündür devam eden aramaların da değerlendirileceği toplantıda, Meclis'e sevk edilecek "açılım" yasalarının da ele alınması bekleniyor. Toplantıda, Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'le yaptığı olağanüstü görüşmeye ilişkin kurul üyelerine bilgi vermesi de bekleniyor.

AKSU TOPLANTISINI İPTAL ETMİŞTİ

Karargah aramalarının gerçekleştiği cumartesi gecesinden bu yana Bülent Arınç hardicinde hiçbir bakan ve AK Partili yetkili, herhangi bir açıklama yapmıyor. En son bugün habercilerin karşısına çıkacağı söylenen Abdülkadir Aksu da basın toplantısını iptal etmişti. Kulislerde, Aksu'nun, arama sorularına muhatap olmamak için toplantıyı iptal ettiği konuşuluyordu.

İŞBAŞARAN'IN İHRACI İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMIŞLARDI

Geçen Cuma akşamı TBMM'deki AK Parti Grubu Yönetim Kurulu salonunda yapılan olağanüstü MYK toplantısında Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın durumu görüşülmüş ve İşbaşaran'ın ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi kararlaştırılmıştı. Tek gündemli toplantıda Arınç'a yönelik suikast iddiaları ve ardından yaşanan gelişmeler ele alınmamıştı.