BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.387,01
HABER /  GÜNCEL

İçip içip sarhoş olmak artık yok!

Bilim adamları alkol gibi çakırkeyif edebilen ama sarhoşluğa ya da akşamdan kalmışlığa yol açmayan bir içki geliştiriyor.

Abone ol

Yeni içkinin bir başka avantajı da etkisinin bir hapla anında ortadan kaldırılabilmesi, böylece içenlerin evlerine ya da işlerine araçlarını kullanarak gitmeleri sağlanmış olacak.

İYİ HİSSETTİRİYOR AMA ALIŞKANLIK YAPMIYOR

Valium ile alakalı kimyasal maddelerden üretilecek olan sentetik alkol de normal alkol gibi beyin sinirlerini etkileyip kendini iyi hissetme ve gevşeme duygusu veriyor.

Ama alkol gibi beynin alışkanlığa yol açan ya da haleti ruhiye değişkliklerine neden olan diğer bölümlerini etkilemiyor.

BU İÇKİYİ VÜCUTTAN ATMAK DAHA KOLAY

Bir de bu içkininin etkilerini antidot bir hapla anında ortadan kaldırıp içeni tamamen ayık hale getirmek mümkün olacak.

Yeni alkol Londra’daki Imperial College’de başkanlığını İngiltere’nin en üst düzey uyuşturucu madde uzmanlarından olan Profesör David Nutt’ın yaptığı bir grup bilim adamı tarafından geliştiriliyor.

Nuttt kısa bir süre önce esrar ve ekstazi hakkında yaptığı liberal yorumlar nedeniyle İngiltere hükümeti için yaptığı danışmanlık görevinden azledilmişti.

Nutt kafasında insanların sarhoş olmadan içebildikleri bir dünya canlandırdığını söyledi