BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Doğalgaz faturası bir aileyi yok etti

Evi doğalgazlıydı... Fakat doğalgaz parası fazla geldiği için kömür yaktı... Kömür sobasından zehirlenen anne ve bebeği öldü.

Abone ol

Maltepe'de dün gece, evde doğalgaz bulunmasına rağmen, kömür sobasından zehirlenerek ölen anne ve iki aylık bebeğinin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Anne ve kızın yakınları, ailenin doğalgazı pahalı bulduğu için kömür yaktığını ileri sürdü.

Zümrütevler Karaca Caddesi 25 numaralı dairede meydana gelen olayda anne Candan Mumcuğ ve üç aylık bebeği Cemre, kömür sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek, hayatını kaybetti. Ailenin evinde doğalgaz olduğu ancak doğalgaz yerine kömür sobası yaktıkları, anne ve bebeğin hayatını bu nedene kaybettiği ortaya çıktı. Aile yakınları, yüksek doğalgaz faturlarından dolayı evde kömür sobası yakıldığını iddia ettiler. Anne ve minik yavrusunun cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınıp Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Dün eve geldiğinde eşi ve çocuğunun cansız bedenlerini bulan baba Muzaffer Mumcuğ ise, gözyaşlarına boğuldu. Bir anda eşi ve kızını kaybeden talihsiz adamı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Anne ve bebeğin cesetleri Adli Tıp Kurumu aracına konulurken, minik Cemre için yapılan boş tabut da başka bir araca konuldu.

Mumcu ailesinin bir yakını ise, “Bunun sorumluluğunu kim üstlenecek? Bir aile yok oldu. Doğalgaz faturalarının yüksek olmasından dolayı insanlar bu yollara başvuruyor. Zamlarını alsın başlarına çalsınlar” diye konuştu. Mumcuğ ailesinin oturduğu evde doğalgaz ve kömür sobasının yanı sıra bir de elektirikli ısıtıcı olduğu görüldü. Talihsiz kadının doğalgazı da elektirikli ısıtıcıyı da kullanmadığı anlaşıldı. Aynı binada oturan akrabaları da genç çiftin, daha yeni doğalgaz taktırdıklarını ancak yüksek fatura nedeniyle ya doğalgazı kıstıklarını ya da kömür sobası yaktıklarını söyledi.