BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti grubunda Bülent Arınç şoku!

Gözler bugün AK Parti grubundaydı. Merak edilen ise Başbakan ile Arınç krizinde gelinen noktaydı. Ve Arınç gruba katılmadı.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - AK Parti grup toplantısında Bülent Arınç şoku yaşandı. Arınç, Erdoğan ile yaşadığı sitem krizinde radikal bir kararla grup toplantısına katılmadı.

Başbakan Erdoğan, "düşmanı sevindirmeyeceğine inanıyorum" sözleri ile mesajını verdi.

ARINÇ NİYE YOK?

İnternethaber.com'un AK Parti kulislerinden aldığı bilgiye göre Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'dan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da olduğu gibi bir jest bekledi.

Arınç'ın beklentisi Erdoğan'ın domuz gribi olayında olduğu gibi AK Parti grubunda ve kamuoyu önünde onun gönlünü almasıydı.

OLMAYACAĞINI ÖĞRENİNCE...

Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın böyle bir adım atmayacağını öğrenince kararını verdi. Arınç, bu sebeple bugünkü grup toplantısına katılmadı.

ERDOĞAN : DÜŞMANI SEVİNDİRMEYECEĞİNE İNANIYORUM

Sitem krizinde geri adım atmayan Başbakan Erdoğan ise grup toplantısında isim vermeden Bülent Arınç'a mesaj verdi.

Erdoğan şunları söyledi;

-"Elbette bu kadro içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar olabilir. Yanlış anlamalar olabilir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Dava arkadaşlığının kardeşlik hukukunun gereği olarak meseleleri kendi aramızda konuşur çözeriz. Hiç kimsenin şüpesi olmasın meseleleri kendi aramızda konuşacak kendi aramızda çözüm yoluna koyarız. Pusuda bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ellerini ovuşturanlara fırsat vermeyeceğiz. Her bir arkadaşımın böyle mesuliyetle hareket edeceğine düşmanı sevindirmeyeceğine inanıyorum." (ERDOĞAN GAVAT DİYEN VALİ İÇİN NE DEDİ? / TIKLA OKU

GRUBA KATILMAYAN ARINÇ NEREDEYDİ?

Herkesin yanıtını merak ettiği bu sorunun cevabı da AA'dan geldi. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın iade ziyatte olduğu ortaya çıktı. Arınç grup toplantısı yerine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki karargahında ziyaret etti. Öğleden önce gerçekleşen görüşmenin bir saati geçtiği belirtildi.



Arınç'a en ağır sansür TRT'den geldi!

AK Parti'deki Arınç çatlağının sansür noktasına vardığını internethaber.com duyurmuştu. Arınç'ın sitem krizinde geldiği noktanın özeti bu haberde.

14654.jpg

Arınç Başbakan Erdoğan'ı 3 gün bekledi
Bülent Arınç, Başbakan'la görüştü. Açıklama istedi, ancak beklediği açıklama 3 gün gelmedi.

Bülent Arınç istifa mı ediyor?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın medya üzerinden Başbakan'a sitemi bomba etkisi yaptı. Ankara karıştı. Kulislerde bunlar konuşuluyor.

Yok artık! AK Parti Arınç'ı sansürledi
Bülent Arınç'ın Erdoğan'a yönelik sözleri AK Parti'nin resmi sitesinde önce yayınlandı ardından da sansürlenerek kaldırıldı.

Bülent Arınç Erdoğan'a sitem etti
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Arınç, canlı yayında "dava arkadaşım" dediği Başbakan Erdoğan'a üstü kapalı olarak sitem etti.

bülent-arinç-başbakan-erdoğan-sitem-tüm-metin.jpg