BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.492,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'a en ağır sansür TRT'den geldi!

AK Parti'deki Arınç çatlağı sürüyor. Ankara kulisleri istifa söylentileriyle kaynarken, medyadaki sansür iddiaları ise sürüyor.

Abone ol

AK Parti'deki Bülent Arınç çatlağı sürüyor! Arınç'a yönelik bizzat AK Parti eliyle yürütüldüğü iddia edilen sansür kendisine bağlı TRT'ye de kadar sıçradı. TRT Türk'teki açıklamalar, TRT 1'de de yine sansürlenerek verilirken, Ankara kulisleri bu kez istifa haberiyle sarsıldı. İddialara göre Erdoğan bu hafta yapılması planlanan kabine değişikliğine hazırlanırken Arınç'a ya yer vermeyecek ya da etkisiz hale getirilecek. Bir diğer iddia ise Arınç'ın zaten istifa mektubunu cebinde taşıdığı yönünde.

Ankara'da AK Parti kulisleri resmen kaynıyor! İddialara göre Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, istifa mektubunu hazırladı. Erdoğan ise bu restten önce kabine revizyonu için düğmeye bastı.

İKİLİ İÇİN KRİTİK GÜNLER

İddialara göre her şey bu hafta belli olacak. Erdoğan eğer bir dönem, aşılar nedeniyle ters düştüğü dönemin sağlık bakanı olan Recep Akdağ'ın gönlünü aldığı gibi bir adım atmassa Arınç istifa edecek.

Bir diğer iddia ise Erdoğan'ın kabine revizyonuna hazırlandığı ve bu süreçte oluşturulacak yeni kabine de Arınç'a ilişkin tasarrufta bulunacağı yönünde. 

SANSÜRÜ DUYURAN İNTERNETHABER OLDU

Arınç'a yönelik sansürü ilk duyuran ise İnternethaber.com oldu. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in yürüttüğü operasyonda, Arınç'ın açıklamaları partinin web sitesinden kademeli olarak kaldırıldı. Parti yönetimi tarafından Arınç'ın açıklamaları, akparti.org.tr adresinde önce kısmen de olsa yayınlandı, ardından da tamamen kaldırıldı. Bu arada AK Partililere Arınç'ın açıklamalarıyla ilgili olarak konuşma yasağı getirildi. HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

EN BÜYÜK DARBE TRT'DEN 

Arınç'a yönelik ikinci operasyon ise medya üzerinden gerçekleştirildi. NTV dahil haber kanallarının son dakika olarak duyurduğu Arınç'ın açıklamaları saat 20'den sonra tamamen gündemden düşürüldü. HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik en ağır darbeyi ise TRT vurdu. Kendisine bağlı olan TRT1, Arınç'ın Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını sansürledi. TRT1, Arınç'ın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarını hemen hemen hiç görmedi.

İşte TRT1'in o sansürlü haberi;





HÜSEYİN ÇELİK'TEN AÇIKLAMA VAR

İnternethaber'in ilk olarak 08 Kasım'da gündeme taşıdığı bu sansür iddialarıyla ilgili olarak AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, twitter'dan bir açıklama yaptı ve sansür iddialarının doğru olmadığını söyledi. İşte Hüseyin Çelik'in o açıklaması;

 
456.20131111205922.jpg