BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.434,76
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’a önerim var

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’a önerim var. Bence Arınç’ı o görevden al, yerine ...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’a önerim var. Bence Arınç’ı o görevden al, yerine de bu valiyi getir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin yarı açık bir cezaevine döndüğünü savunan Kılıçdaroğlu, “Şu anda tutuklu sayısı 132 bini geçti. Ağır hastalar var, Adli Tıp kurumlarının raporlarına rağmen tutulanlar var. Önümüzdeki süreçte cezaevlerinden tabutlar çıkarsa, bunun tek sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir” diye konuştu.
Öğrenci evleri tartışmalarına da değinen CHP lideri, Tartışmayı başlatan kişi, bu ülkenin Başbakanı. ’Kızlı erkekli öğrenciler nasıl aynı yerde kalabilir’ diyor. Bu öğrencilerin kalabileceği kapasitede yurt yaptın mı; yapmadın. Neden bu soruyu kendine sormuyorsun? 11 yıldır iktidardasın, neden çözmedin? Annelerin babaların kafalarına kuşku tohumları ekmeye başladın. Ayıp değil mi, günah değil mi? Gençliğe güveneceğiz. Kimsenin gençliğe ahlak bekçiliği yapmasına gerek yoktur" dedi.
Kılıçdaroğlu, Adana Valisinin bir vatandaşa yönelik sözlerini de eleştirerek, Meşhur valimiz var, Adana Valisi. Tam Başbakan’a göre bir vali. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Çiftçiye ‘ananı da al git’ diyordu. Bu konuştuğunda artı 18 yazmak zorundayız. Gençler o programı izlemesin diye. Erdoğan’a önerim var. Bence Arınç’ı o görevden al, yerine de bu valiyi getir" ifadelerini kullandı.
(İHA)