BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.500,16
HABER /  DÜNYA

Polise saldıran sarhoş askerlere linç girişimi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde çarşı izninde alkol alıp çevreyi rahatsız ettikleri iddia edilen askerler, kendilerine müdahale eden pol...

Abone ol

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde çarşı izninde alkol alıp çevreyi rahatsız ettikleri iddia edilen askerler, kendilerine müdahale eden polis ekibine saldırınca vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.
Olay, Kocasinan Mahallesi Sokollu Camii önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yaptığı öğrenilen askerler, iddiaya göre ilçe merkezindeki bir barda alkol aldı. Daha sonra sokakta dolaşmaya başlayıp nara atan ve elinde çakı olan askerlerden biri, ’Yaklaşmayın kendimi keserim’ dedikten sonra etrafındakilere saldırmaya başladı. Askerlerin attıkları naralardan rahatsız olan çevre sakinlerinin polisi araması üzerine olay yerine polis ekibi gönderildi. Alkollü askerler bu sırada olaya müdahale etmek isteyen polislere saldırdı.
Yaşanan gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine takviye ekipler gönderildi. Askerlerin polise saldırdıklarını gören çevredeki öfkeli bazı vatandaşlar da askerlere saldırdı. Vatandaşlar, ellerinde sopalarla ’Burası Lüleburgaz, burası Trakya, burada polise vuramazsınız’ diyerek askerleri linç etmeye kalktı.
Başından yaralanan alkollü er, olay yerine gelen sivil ve resmi polis ekipleri tarafından güçlükle etkisiz hale getirildi. İsimleri açıklanmayan askerler, polis merkezindeki işlemlerinin ardından askeri yetkililere teslim edildi.
(İHA)