BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.493,54
HABER /  DÜNYA

Kazayı unutup kavgaya tutuşacaklardı

Muş’un Varto ilçesinden Muş Devlet Hastanesi’ne hasta taşıyan ambulansla kamyon çarpıştı. Kazada, hasta ile birlikte ambulans şoförü ve sağl...

Abone ol

Muş’un Varto ilçesinden Muş Devlet Hastanesi’ne hasta taşıyan ambulansla kamyon çarpıştı. Kazada, hasta ile birlikte ambulans şoförü ve sağlık personeli yaralandı. Ambulansta sıkışan sağlık personelinin kurtarılması esnasında çevredeki vatandaşların kavgası güçlükle yatıştırıldı.
Edinilen bilgiye göre kaza, saat 12.00 sıralarında Varto-Muş karayolunun 35. kilometresinde meydana geldi. Varto Devlet Hastanesi’nden aldığı hastayı Muş Devlet Hastanesi’ne taşıyan Alişan H. idaresindeki ambulans, Alparslan 2 Barajı inşaatı mevkiine geldiği anda karşı yönden gelen Fırat Akar yönetimindeki 06 FB 0828 plakalı kamyonla çarpıştı. Meydana gelen kazada yaralanan ambulans şoförü Alişan Han ile hasta Ahmet Çetinkaya olay yerine intikal eden ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, acil tıp teknisyeni Fatma Özer ambulansta sıkıştı. Özer’in kurtarılması için olay yerine İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Alparslan 2 Barajı inşaatında çalışan vinç ve AFAD ekiplerinin yaklaşık bir saatlik uğraşları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan Özer, ambulansla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda çok sayıda kırık olan Fatma Özer’in araçtan çıkarılışı esnasında olay yerinde bekleyen sağlık çalışanları kurtarma çalışmalarını gözyaşları ile izlerken, Özer’in ameliyata alındığı bildirildi.
Öte yandan ambulansta sıkışan yaralının çıkarılması esnasında çevrede toplanan kalabalık arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Jandarmanın çevredekileri olay yerinden uzaklaştırmak için çaba gösterdiği esnada jandarma ile tartışan ve daha sonra kendi aralarında kavga eden vatandaşlar, güçlükle ayrılabildi.
Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)