BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.412,44
HABER /  DÜNYA

Dolandırıcılar kurbanları işte böyle dolandırıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, hesabından 9 bin lirayı çekmek için bankaya giden kadını dolandırılmaktan veznedar kurtardı. Banka görevlileri v...

Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, hesabından 9 bin lirayı çekmek için bankaya giden kadını dolandırılmaktan veznedar kurtardı. Banka görevlileri ve emniyet ekiplerinin nezaretinde, kendini komiser olarak tanıtan dolandırıcı ile telefon görüşmesine devam eden kadının pazarlığı İHA kameralarına yansıdı.
Dolandırıcı ile telefon görüşmesine devam edip, bir banka şubesine hesabındaki parayı çekmek için gelen Müessir Salık, gişe görevlisine, “Beni telefonla arıyorlar, hesabımdaki 9 bin lirayı çekmek istiyorum, lütfen acele edin” dedi. Durumu fark eden veznedar, emniyet ekiplerine haber verdi. Bankaya gelen emniyet ekipleri, el işaretleri ile kadının telefon görüşmesine devam etmesini istedi. Mağdure Müesser Salık’ın telefonla görüştüğü ve kendini komiser olarak tanıtan kişi, “Benimle banka içerisinde konuşmayın. Çektiniz mi paranızı? Makbuzu elinize alın ve seri numarasını söyleyin. İnegöl Asayiş Şube Müdürlüğünde komiserim. Maksadımız şebekeyi çökertmek. PKK örgütünün sizin hesaplarınızı ele geçirdiği için bunları çökertmemiz için yardımınız gerekiyor. Bize bu konuda müracaat eden yaklaşık 60 vatandaşımız var. Yakınınızdaki postaneye gidin ve vereceğim hesaba paranızı yatırın. PTT’deki işinizin ardından, İnegöl Emniyet Müdürlüğüne geleceksiniz. Yazılı ifadenizi alacağız. Ondan sonra evinize sağ salim intikal ettireceğiz. Emniyete gelene kadar gerekli çalışmanın yapılması için hiç kimseyle bilgi paylaşımında bulunmayacaksınız. 6 aylık çalışmamızın berbat olmasını istemeyiz” dedi.

KORKU VE GÖZYAŞI
Telefon görüşmesi sırasında mağdur kadının gözyaşları dökerek korktuğu görüldü. Polis ve banka görevlileri tarafından dolandırılmaktan kurtarılmasının ardından kızı ile telefon görüşmesi yapan mağdur kadın, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Salık’ın kızının da aynı dakikalarda dolandırıcılar tarafından telefonla arandığı öğrenildi. Polis, telefonu tespit edilen dolandırıcıyı yakalamaya çalışıyor.
(İHA)