BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.412,15
HABER /  DÜNYA

Baba o iddiaları komik diyerek yalanladı

West sendromlu 14 yaşındaki kızlarının ayrıldığı eşi tarafından aç bırakılarak ölüme terk edildiğini iddia eden anne Birgül Çarkıcı’nın suçl...

Abone ol

West sendromlu 14 yaşındaki kızlarının ayrıldığı eşi tarafından aç bırakılarak ölüme terk edildiğini iddia eden anne Birgül Çarkıcı’nın suçlamalarına baba cevap verdi. Baba Erhan Kömürcü, “İki yıldır çocuğundan habersiz yaşamış bir kadının beni, 8 yıldır baktığım çocuğumu aç bırakmakla suçlaması komik” dedi.
İstanbul’da, West sendromlu olarak dünyaya gelen ve babasının yanında yaşayan 14 yaşındaki Tuğçe Kömürcü, geçirdiği rahatsızlık sonrası kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan Tuğçe’nin annesi Birgül Çarkıcı, kızının ölecek derecede zayıfladığını ve bunun babasının Tuğçe’yi aç bırakması sonrasında meydana geldiğini iddia ederek baba hakkında suç duyurusunda bulundu.
West sendromlu kızını yemek yemediği ve kustuğu şikayeti ile hastaneye tedavi amaçlı getirdiğini söyleyen baba Erhan Kömürcü de iddiaları yalanladı. Baba Erhan Kömürcü, “Ben evlilik yüzüğümü satarak çocuğuma bakmış bir babayım, iki yıldır çocuğundan habersiz yaşayan, ona ulaşmamamız için telefonlarımızı engelleyen bir kadının beni suçlamasına şaşırıyorum” dedi.

İDDİALARI YALANLADI
Sekiz yıldır kızları Tuğçe’nin bakımı için elinden gelen fedakarlığı gösterdiğini söyleyerek anne Birgül Çarkıcı’nın iddialarını reddeden baba Erhan Kömürcü, sözlerini şöyle sürdürdü:“Tuğçe’yi aç bırakmam söz konusu bile değil. Kızım son 6 aya kadar çok iyiydi. Sonra birden zayıflamaya başladı. Daha önce iki kez hastaneye götürdüğümde antibiyotik ve serum verdiler ve kızım 8 saat sonra gayet iyi bir şekilde taburcu edildi. Bu süreç içerisinde kızımda zayıflama devam ediyor biz bu durumu hastalığına yoruyorduk. Ama tedavisinden sonra yemesi içmesinde, tepkilerinde bir değişme, gerileme olmuyordu. Son götürdüğümde 3 ayrı kan tahlili yaparak kızımın kanında mikrop olduğunu ve hastanede tedavi olması gerektiğini söyleyerek kızımı çocuk servisine yatırdılar. Ben bir gece kızımın yanında kaldım ancak odada kalan diğer hastaların refakatçileri bayan olduğundan rahatsız oldum. Şimdiki eşimin okula giden çocuklarıma bakmak zorunda olması nedeniyle eski eşim Birgül Çarkıcı’yı arayak gelmesini söyledim. Kendisine ilk aramamda ulaşamadım çünkü numaramı engellemişti. Sonra yabancı bir numaradan açtığımda Birgül’e ulaşabildim. Geldi ve ‘Kızımı ben sana böyle emanet etmedim’ dedi."
Anne Birgül Çarkıcı’nın 2,5 yıldır Tuğçe ile ilgilenmediğini ve kızlarının velayetini almak istemesinin altında başka şeyler aradığını dile getiren baba Kömürcü, şunları söyledi: “Benim kızım her zaman iştahla yemeğini yer. Hiçbir zaman kızımı aç bırakmadım. Çiğneyerek yiyemediğinden sabah kalktığımda ilk işim kızıma sütünü ve bisküvisini vermek oluyor. Sonrasında öğlen yemeği ve yemeğin yanında bir tatlı veriyorum ki şeker ihtiyacını gidersin. Akşam olunca çorbasını yediriyorum. Şimdi annesi çıkmış benim kızımı aç bırakarak ölüme terk ettiğimi söylüyor. Ben 8 yıldır bu çocuğa en iyi şekilde bakabilmek için mücadele ettim. Asıl 2,5 yıldır çocuğu ile ilgilenmeyen anneye hesap sormak lazım değil mi?”
2009 yılında evlendiğini ve 4 çocuğu olan şimdiki eşinden de bir çocuğu dünyaya gelen Erhan Kömürcü, sözlerine şöyle devam etti: “Tuğçe benim kızım ve ne onu ne de diğer çocuklarımı birbirinden ayırt ederek sevdim. Hepsine aynı sevgiyi ve özeni gösterdim. Her çocuğumun ihtiyacını karşıladığım gibi Tuğçe’nin de her ihtiyacını karşıladım. Kızımın düşme tehlikesi olduğundan ona özel yatak yaptırdım. Benim çocuklarım Tuğçe’yi öz kardeşleri, eşim de öz kızı gibi sever. Birgül’ün şikayetçi olacağını duyan eşim ‘Tuğçe’yi bizden almasınlar’ diye bana yalvardı. 2,5 yaşındaki kızım sabah kalktığında ‘Tuğçe Ablam nerede’ diye soruyor. Söylesenize böyle bir ailede Tuğçe’nin aç bırakılması, bakımsız kalması mümkün mü?”
Tuğçe’nin tedavisinin yapılması için elinden geleni yapacağını ve kızının eski kilosuna kavuşması için gerekirse başka doktorlarla görüşeceğini anlatan baba Kömürcü, sözlerini şöyle tamamladı: “Tuğçe bu zamana kadar yanında olan beni babası, şimdiki eşimi annesi olarak biliyor. Kızım tekrar sağlığına kavuşarak evine yani evimize gelecek. Bir dava süreci başladı anne velayetini almak istiyor. Mahkeme kızımıza kimin daha iyi bakacağına karar verecek ama tekrar söylüyorum ben kızımı vermek istemiyorum.”
(İHA)