BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  DÜNYA

Basın toplantısında kardeşlik vurgusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşliğin ötesinde olduğunu söyledi<br/>Cumhurbaşkanı...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşliğin ötesinde olduğunu söyledi
Cumhurbaşkanı Gül’ün Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Gül, Aliyev’in devlet başkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptığını hatırlatarak, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşliğin ötesinde olduğunu söyledi. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını belirten Gül, “İkili ilişkilerimizde çok önemli büyük projeler, gaz, enerji ilişkilerini gözden geçirdik. Ayrıca bölge meselesi olarak Azerbaycan’ın milli meselesi, bizim de milli mesele olarak baktığımız Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve işgal altındaki topraklarının kurtarılmasını ele aldık” dedi. Karşılıklı yatırımlara önem verdiklerini kaydeden Gül, ilişkilerin güçlenmesi ve gelişmesi için sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

İLHAM ALİYEV
Aliyev ise, Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği başarılardan bahsederek, “Ülkeniz dünya liginde büyük güç merkezine çevrilmiştir. Türkiye ne kadar güçlü olursa, Azerbaycan da o kadar güçlü olacaktır” şeklinde konuştu. Her iki ülke ilişkilerinin müttefiklik konumunda olduğunu söyleyen Aliyev, “Türkiye ve Azerbaycan dünya liginde birbirine en sık bağlı olan ülkelerdir. Bizde olan karşılıklı anlaşma, birbirine destek çok karakteristiktir” diye konuştu.
Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışma konusunu da ele aldıklarını ifade eden Aliyev, “Türkiye Devleti’ne adaletli davrandığı için minnettarlığımı bildirdim. Türkiye bu meselede her zaman bizim yanımızdadır. Adaletin, hakkın yanındadır” dedi.
Azeri yatırımlarının 15-17 milyar dolar olduğunu ve iş adamları arasındaki ilişkileri desteklediklerini belirten Aliyev, Türkiye ziyaretinin artık anane olduğunu da kaydetti.
(İHA)