BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

AK Parti Erdoğana neler önerdi?

AK Parti toplantısında neler konuşuldu? Partililer Erdoğan'a neler önerdi? İşte kritik toplantının konuşulanlar..

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Köşk' adayını belirlemek üzere tam yetki veren AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ağırlıklı olarak Erdoğan'ın bir dönem daha partinin başında kalması yönünde görüş çıktığı bildirildi.

İşte Erdoğan'ın yakın kurmayları ve partililerin Başbakan'a sunduğu öneriler

İŞTE PARTİLİLERİN BAŞBAKAN'A ÖNERİLERİ

*Başbakanlık daha etkili makam. Köşk'e çıkmaya mecbur değilsiniz. Bunun da gerekçelerini kamuoyuna bizzat siz açıklarsınız.

*Partiimiz ve ülkemiz için bir dönem daha Başbakan olarak kalın. Partimiz daha güçlü olur.

*Parti tabanında Köşk için bir rövanş duygusunun hakim bu hesaplaşma duygusuna yönelik rahatsızlık var.

*AK Parti'nin lider partisi siz Köşk'e çıkmayın. Gerekli düzenlemeleri yapalım 5+5 olsun. Anayasa'yı değiştirelim, bir dahaki dönem halk seçsin.

*Ancak son karar sizin. Sizin vereceğiniz karara biz de saygı duyarız. Kararınızın sonuna kadar arkasındayız

AK PARTİ'NİN YAPACAK ÇOK ŞEYİ VAR
Adaylık konusunda renk vermeyen Başbakan Erdoğan "Makam ve mevki peşinde olmadığının altını tekrar çizdi ve partililere şu cevabı verdi:

"Biz millet için varız, makam mevki için değil. Benim için ülkem ve partim önemli. AK Parti'nin yapacak daha çok şeyi var"

ÇİÇEK ÇANKAYA'YA ÇIKMANIN ARTILARI EKSİLERİ

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Turgut Özal'ın genel başkanlık ve Cumhurbaşkanlığı sürecinin analizini yaparak, Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasının avantajlarını ve dezavantajlarını sıraladı.

367'DEN KORKMAYIN
Çiçek, 367 tartışmalarına da değinerek, "Korkacak bir şey yok. Anayasa'ya göre toplantı yeter sayısı 184. 367'nin hukuki hiçbir dayanağı yok. Tamamen siyasi bir tartışmadır" şeklinde konuştu.