BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Üzerlerinden aynı mektup çıktı

Misyonerlerin boğazını kesen zanlıların üzerlerinden aynı mektup çıktı. Pencereden atlayan kişi liderleri...

Abone ol

Türkiye, Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetlerinin ardından şimdi de İncil baskınıyla dünyanın gündemine oturdu... Zanlıların üzerinden aynı mektup çıkarken, pencereden atlayan Emre Günaydın'ın saldırganların lideri ve olayı planlayan kişi olduğu belirlendi.

Kentin merkezindeki Ağbaba İşhanı'nın 3. katındaki büroyu basan 5 saldırgan, içerde bulunan Alman Tilman Ekkehart Geske (46) ile Türk çalışanlar Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel'in el ve ayaklarını domuzbağı denen yöntemle bağlayıp sorguladılar. Ardından misyonerlikle suçladıkları yayınevi çalışanlarının bıçakla boğazlarını kestiler.

ÜZERLERİNDEN AYNI MEKTUP ÇIKTI

İnşaat malzemeleri satılan işyerleri, cemevi, avukatlık büroları ve sigorta acentelikleri bulunan 6 katlı işhanında en hareketli saatte gerçekleştirilen katliam polise ihbar edildi. Saldırganlar olay yerinden ayrılmadan yapılan ihbar üzerine harekete geçen polis işhanına operasyon düzenledi. Yayınevinde bulunan saldırganlardan 4'ü yakalanırken, Emre Günaydın isimli saldırgan 3. kattaki yayınevinin balkonundan caddeye atladı. Ağır yaralanan Günaydın, polisler tarafından hastaneye kaldırıldı.

Gözaltına alınan zanlılar Salih Güler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19), Abuzer Yıldırım (19) ve yaralı Emre Günaydın'ın üzerinden aynı mektup çıktığı öğrenildi. Malatya'daki bir yurtta üniversite sınavına hazırlandıkları belirlenen 5 zanlının üstünden çıkan mektupta “Beşimiz kardeşiz, ölüme gidiyoruz, dönmeyebiliriz. Hakkınızı helal edin” ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

Emre Günaydın'ın geçen ocak ayında kavga çıkardığı için yurttan atıldığı da kaydedildi. Polis ekipleri, söz konusu yurtta arama yaparken, zanlıların dün akşam yurt idaresine bugün yurda gelmeyeceklerini bildirdikleri de öğrenildi.

ALMANYA'DAN KINAMA

AB Dönem Başkanlığı'nı yürüten Almanya’nın Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, saldırıyla ilgili, "Bu vahşi olayı şiddetle kınıyorum" açıklaması yaptı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz da, saldırıyı kınarken, "Alman Büyükelçiliği, Türk otoriteleri ile temas halinde ve soruşturma yürüten Türk yetkililerinin çalışmalarını kararlılıkla ve gecikmeden yürüteceklerine güveniyorum" dedi.