BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Yine dünyanın diline düştük

Malatya'da bir yayınevine düzenlenen saldırı dünyada yankı buldu. "Bozkurtlar Hristiyan yayınevine saldırdı" denildi.

Abone ol

İtalya gibi bazı ülkelerde medya organları saldırıyı manşete çıkartı. Ajanslar Cumhurbaşkanlığı seçiminden önceki vahşete dikkat çekti. İtalyan gazetelerinde manşete çıkan olay için "Bozkurtlar Hristiyan yayınevine saldırdı" denildi.

Malatya’daki Zirve Yayınevi’ne yapılan ve üç kişinin öldürüldüğü saldırı bütün dünyada yankılandı. Haber ajanslarının geniş yer verdiği haber bazı ülkelerde manşet haber oldu.

AP (Amerikan haber ajansı): Cinayet yöntemine bakılırsa katillerin yerel bir İslamcı militan gruptan oldukları sanılıyor. Fakat Papa’yı vuran Mehmet Ali Ağca’nın memleketi olan Malatya, milliyetçilerin kalesi olarak da biliniyor.

Corriere della Sera (İtalyan gazetesi): "Bozkurtlar" tarafından tehdit edilen Hıristiyan yayınevi saldırıya uğradı.

Reuters (İngiliz haber ajansı): Katliam, din eksenli AKP hükümetiyle, güçlü laik seçkinlerin arasındaki tansiyonun, gelecek ayki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gerildiği bir dönemde yapıldı.

Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese Katolikler açısından Malatya, bana bağlı bir bölge. Saldırıya hedef olan yayınevi Katolik değil. Muhtemelen Protestan veya Ortodoks bir yayınevi olmalı. Türkiye’de, zorlu ve tehlikeli bir ortamdayız. Ama Kilise, çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis Dini gerekçeyle yapılmış görünen bu zalimce saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin Türk makamları tarafından en yakın zamanda bulunarak cezalandırılacağına inanıyoruz.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Bu vahşi olayı şiddetle kınıyorum. Olayın nedenleri tümüyle ortaya çıkarılmalı.

Mehmet Ali Ağca hatırlatıldı

Malatya’daki vahşeti dünyaya duyuran haber ajansları ve gazeteler, "Papa’ya suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca’nın memleketi Malatya milliyetçilerin kalesi olarak biliniyor" dedi.