BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Süre daralıyor fırsatı kaçırmayın

Şimdi rezervasyon yaptırmayan pişman olacak. İndirim ve taksit imkanından yararlanmak için son 11 gün.

Abone ol

Yerli turiste uygun fiyatlı tatil olanağı sağlayan "erken rezervasyon" uygulaması, 1 Mayıs'ta sona erecek. Tatil planı yapanlara "Son dakikaya kalmayın" çağrısı yapan seyahat acentelerinin yetkilileri, tatilini nerede, hangi tarihlerde yapacağına karar verip erken rezervasyon yaptıranların, yüzde 40'lara varan indirim ve taksit olanaklarından yararlanacağını bildirdi.

Acente yetkilileri erken rezervasyon yaptıranların, yabancı turistlere sağlanan "fiyatta indirim" ve "taksitlendirme" gibi olanaklardan yararlanabileceğini belirtti.

ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, erken rezervasyon yaptıran yerli turiste 12 aya kadar taksit, yüzde 25'ye varan oranlarda indirim fırsatları sunduklarını bildirdi. Ersoy, sezonun açılmasıyla birlikte 1 Mayıs'tan itibaren hem acentelerin indirimleri kaldıracağını hem de doluluk yakalayan otellerin yeni fiyatlarını açıklayacağını kaydetti.

Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay ise, "Erken rezervasyon yaptıran 4 kişilik bir aile, yapılacak indirimlerle 5 yıldızlı bir otelde 1000 - 1500 YTL'ye istediği dönemde bir hafta tatil yapabilir. Bu fiyat yüksek sezonda yapılan rezervasyonda 2 bin - 2 bin 500 YTL olur" dedi.

Anı Tur Halkla İlişkiler Müdürü Vildan Baş, erken rezervasyon sistemine yoğun talep olduğunu, bu nedenle acenteleri hafta sonu da açık tuttuklarını belirtti.