BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  POLİTİKA

AK Parti Bahçeliye ses verdi!

Bahçeli'nin uzlaşma çağrısına AK Parti'den cevap geçikmedi. Bozdağ, MHP'yi degerlendirirken CHP'ye de taş attı.

Abone ol AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklamaları ''önemli ve olumlu bir adım'' olarak değerlendirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Devlet Bahçeli'nin, ''siyasi partilerin kapatılması ile Anayasa Mahkemesinin görev ve yetkilerini düzenleyen anayasa değişikliklerinin geniş tabanlı bir mutabakatla yapılması halinde destek verecekleri'' yönündeki açıklamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Bahçeli'nin açıklamasında yeni şeyler yok'' dedi. Bozdağ, Bahçeli'nin daha önce kısmen dile getirdiği, büyük bir kısmını da AK Parti'nin kamuoyu ile paylaştığı konularda görüşlerini açıkladığını söyledi.

Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişikliği, Anayasa Mahkemesinin iptal etmesinin ardından, ''kararın muhatabının sadece AK Parti olmadığını, bütün siyaset kurumu, siyasetçiler ve TBMM olduğunu; siyasetin, milletin iradesine ve kendi alanına sahip çıkması gerektiğini açıkça ifade ettiklerini'' anlatan Bozdağ, kararı, yüksek yargının, yasama alanına müdahalesi olarak değerlendirdiklerini anımsattı. Bozdağ, ''Bugün Sayın Bahçeli'nin bu konudaki değerlendirmeleri, bizim geçmişte yaptığımız değerlendirmelerin paylaşıldığını göstermesi açısından önemli ve olumlu bir adımdır'' dedi.

Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin, partileri hakkında kapatma kararı vermemesinin, ''Türkiye'nin yararına olduğunu, belirsizlikleri ortadan kaldırdığını, negatif beklentileri pozitife dönüştürdüğünü, Türkiye'yi bir demokrasi ve hukuk ayıbından kurtardığını'' ifade ettiklerini de anımsatarak, ancak kararın, ''siyasal özgürlükler alanını, demokrasinin sınırlarını biraz daha daralttığını, yeni kırmızı çizgiler koyduğunu, bunun kapsamının ne olacağının gerekçeli karardan sonra net anlaşılacağını'' söylediklerini belirtti.