BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aile hekimliği Bingölde start alıyor

Bingöl'de hayata geçirilecek olan 'Aile hekimliği' projesi öncesi bir toplantı düzenlendi.

Abone ol

Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıda, ayrıntılı olarak sağlık ocaklarının krokilerinin nasıl çizileceği konusunda bilgiler aktarıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Bingöl'de 5 Temmuz'da aile hekimliği uygulamasına geçileceğini söyledi. Kurumlardan uygulamaya geçiş sürecinde kendilerine destek olmalarını isteyen Dr. Tekin, özellikle kırsal kesimin daha güzel şartlarda sağlık hizmeti alacağını belirtti. Dr. Tekin, uygulama ile birlikte aile hekimliği bünyesine girecek olan bütün vatandaşların hekimler tarafından yapılacak tedaviden ücretsiz bir şekilde faydalanacağını dile getirdi.

Uygulamanın Türkiye'de 15 Eylül 2005 tarihinde pilot il seçilen Düzce'de başladığını da hatırlatan Dr. Cihan Tekin, "Aile hekimliği uygulamasına başlanması ile ilgili onayın ilimize verileceği 5 Temmuz 2010 tarihine hazırız. Önümüzdeki günlerde hizmet puanına göre hekimlerimizin atamalarını yapacağız. Aile hekimliği kayıtları sağlıkla ilgili araştırmalarda çok değerli bir veri kaynağıdır. İlimizde aile hekimliği bünyesinde 73 hekim arkadaşımız çalışacak. Önümüzdeki günlerde bu 73 hekim arkadaşımızı hizmet puanına göre il, ilçe belde ve köy sağlık merkezlerimizde görevlendirilecekler" dedi.