BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Üniversiteli gencin hazin sonu

Üsküdar'da poligona silahla atış yapmak için gelen üniversite öğrencisi, tabanca ile vurulmuş olarak bulundu.

Abone ol

Öğrencinin, poligon görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra başına ateş ederek intihar ettiği iddia edildi.

Bağlarbaşı Mahir İz Caddesi 47 numaradaki 'Silah Dünyası' isimli atış poligonuna gelen üniversite öğrencisi Eray Tetik (21) poligon görevlilerine tabanca ile atış yapmak istediğini söyledi. Atış eğitmeninden önce atış eğitimi alan Tetik daha sonra görevlinin kendisine verdiği tabanca ile bir el hedefe atış yaptı. İddialara göre atışın ardından eğitmenini yanından uzaklaştırmak isteyen Tetik silahını değiştirmek istediğini belirterek eğitmeninden kendisine başka bir silah vermesini istedi. Atış eğitmeni güvenlik gerekçesi ile Tetik'in yanından ayrılamayacağını söyleyince Eray Tetik ani bir hareketle poligon görevlisini iterek etkisiz hale getirdikten sonra sol elindeki silahla bir el şakağına ateş etti.

Poligon görevlilerinin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Olayın ardından atış poligonuna çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Eray Tetik'in cesedi olay yerinde savcı ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sırada poligon görevlilerinin basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için ellerini havaya kaldırarak kameraların önüne geçmeye çalışmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

Olay sonrası konuyla ilgili poligon önünde basın mensuplarına konu ile ilgili bilgi veren Silah Dünyası isimli atış poligonun avukatları, Kanada'da üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Eray Tetik'in atış poligonunun devamlı müşterilerinden olmadığını belirterek, "Bu gün poligona atış yapmak için yalnız olarak gelmiş. Kısa bir eğitim aldıktan sonra bir kez atış yapmış, daha sonra görevliyi uzaklaştırmak için başka bir silah istemiş ancak görevli kural gereği atış yapan genci yalnız bırakamayacağını söyleyince, görevliyi ani bir hareketle iterek sol eliyle başına ateş etmiş" bilgisini aktardı.

Poligondaki güvenlik kamerası görüntüleri inceleyen polis ekipleri konuyla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.