BIST 10.320
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.457,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayburt a özürlüler haftası kutlandı

'Dünya Özürlüler Haftası', Bayburt'ta Türkiye Sakatlar Derneği İl Şubesi tarafından, düzenlenen bir programla kutlandı.

Abone ol

Bayburt’ta “Dünya Özürlüler Haftası” münasebetiyle Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şubesi tarafından düzenlenen programda akülü araç ve tekenlekli sandalye dağıtıldı.

Bayburt Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen törende Bayburt Valisi Kerem Al, engellerin ortadan kalkması için Bayburt Valiliği tarafından yapılan çalışmalara değindi. Kaleardı Mahallesi’nde yapılması düşünülen Engelsiz Yaşam Merkezi için 1 milyon 350 bin TL’nin Özel İdare bütçesine aktarıldığına belirten Vali Al, bu yıl içerisinde merkezin yapımına başlanacağını söyledi.

Vali Al konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Öncelikle bu hafta dolayısıyla yapılan etkinliklerde emeği geçenleri kutluyorum. Engellilerin toplum hayatına katılımlarının artması için tüm yaşam alanlarının onlar için elverişli olmasını sağlamak hepimizin ortak görevi olmalı. Engellilere gözlerini kapatan bir topumun doğruyu görebilmesi ve doğru bir gelecek inşa edebilmesi mümkün değildir. Bu nedenle Bayburt Valiliği olarak engellilere engelsiz bir yaşam alanı sunmayı en hayati görevlerimizden biri olarak kabul ediyoruz.

Yerel imkanların el verdiği ölçüde engelli vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Bu çerçevede 2’si geçtiğimiz yıl olmak üzere toplam 4 adet Akülü tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlarımıza teslim ettik. Bugünde 9 adet tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ayrıca tespit edebildiğimiz kadarıyla ilimizde ikamet eden 251 aileye özürlü bakım ücreti ödüyoruz.

Yine bu ailelere yaklaşık 85 TL’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfımızdan yardım yapıyoruz. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim almaları sağlamak için gerekli tüm gayreti gösteriyoruz. İlimiz bu alanda özellikle özürlülerin eğitim almaları konusunda örnek illerden biridir. Ayrıca çok önemli bulduğumuz Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili önemli bir açıklama yapmak istiyorum. Kaleardı mahallesinde yapılacak olan merkez için 1 trilyon 350 bin lira para şuan Özel İdare bütçesine gelmiş bulunmakta. Çok yakın bir zamanda bu tesisin temelini atacağız.”