BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kurultayda yanlış anons krizi

DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in kurultayın yapıldığı salona girmesi sırasında yanlış anons yapıldı.

Abone ol

Partililer, girişte yaşanan kalabalığın genel başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu nedeniyle yaşandığını zannederek, yanlışlıkla "Hoşgeldin", "Hoşgeldin halkın adayı" anonsları yaptı. Gelen kişinin Rahşan Ecevit olduğunun anlaşılmasından sonra anonslar düzeltildi.

BÜTÜNLEŞME RÜZGARI

CHP 33. Olağan Kurultayında Rahşan Ecevit’in destek açıklaması bütünleşme rüzgarı estirdi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Ecevit’in sözlerini "Her şey çok güzel. Bir bütünleşme süreci başlatıldı. İhanet edenler hariç herkes geri dönebilir. Kurultay sonrasında bütünleşmenin kapıları açılacaktır" şeklinde değerlendirdi.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de, kurultaydan çok umutlu olduğunu belirterek, "Belki de 30 yıldır böyle bir şey yaşanmamıştı. İnanılmaz bir sevgi seli var. Bütünleşmenin kapıları da aralandı" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş de, heyecanlı bir kurultay olacağını ifade ederek, "Genel Başkanımıza bir saldırı olmuştu. O da büyük bir özeveri ile istifa etti Kararlaştırılan adaya destek olacağını söylemişti" dedi. Bu kurultay ile solda bütünleşmenin kapısının aralanacağı mesajını veren Keleş, "Sosyal demokratlar bölünmüştür, ayrılmıştır. Bu yanlıştır" diye konuştu.



BAYKAL'IN FOTOĞRAFI YERALDI

CHP’nin 33.olağan Kurultayı Atatürk Spor Salonu’nda yapılıyor. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılmayacağı Kurultayda sadece fotoğrafı yer aldı.

Kurultay’da yaklaşık 20 dakika sonra Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Önder Sav’ın salona geleceği anonsu yapıldı.

CHP’nin 33’nci olağan Kurultayı için delegeler ve partililer sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk Spor Salonu’na geldiler. Büyük bir izdihamın yaşandığı Kurultay salonunda üç ayrı sinevizyon kuruldu. Salonda "Önderimiz Kemal Hedefimiz iktidar", "Türkiye başbakanını seçiyor", "Türkiye’nin umudu Kemal Kılıçdaroğlu", "Eğilmeyen başımız susmayan dilimiz bükülmeyen bileğimiz Kemal Kılıçdaroğlu", "CHP Türkiye’nin zaptedilmeyen kalesidir", "İnanıyoruz güveniyoruz, seviyoruz" pankartları asıldı.

Salonda ayrıca İsmet İnönü’nün "Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorunda" sözünün yazılı olduğu pankart da yer aldı. Salonda Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarıyla süslenen salonda CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın da posteri yer aldı.