BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu u parçalayacaklardı!

İktidar adayı olma umuduyla binlerce partili Ankara’ya koştu, salona akın etti. Kılıçdaroğlu kurultay salonuna girdiğinde ortalık ana baba gününe döndü.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun aracının salona gelişi sırasında yoğun kalabalık aracın ilerlemesini güçleştirdi. İzdiham nedeniyle bazı CHP'liler ezilme tehlikesi geçirdi.

Yoğun ilgi salonda da sürdü. Kalabalık bir ara Kılıçdaroğlu'nu omuzlara aldı.

Kılıçdaroğlu, izdiham yüzünden salon kapısından 30 dakikada protokole ulaşabildi. Kemal Kılıçdaroğlu bir jest yaparak, kendisine ayrılan yere değil, delegelerin arasına oturdu. Salonda zaman zaman 'Başbakan Kemal' sloganları yükseldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'halk siyasete susamıştı biz de onlara tercüman olacağız' dedi.

Evinden kurultay salonuna giderken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Torunumdan uğur öpücüğü aldım” dedi.

KILIÇDAROĞLU SAV'LA GELDİ

Salona kadar giden yolu güçlükle kat eden Kılıçdaroğlu, izdiham nedeniyle salona girmekte güçlük çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu salona Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte girdi.

Kılıçdaroğlu, 10. Yıl Marşı eşliğinde ve ''Hoşgeldin sakin güç'', ''Hoşgeldin halkın adayı'' anonslarıyla karşılandı.

Partililerin, delegelerin ve basının yoğun ilgisi nedeniyle salona girişinde zorluk yaşayan Kılıçdaroğlu, salonda tur atarak, tribündekileri selamladı.

'BAŞBAKAN KEMAL'

Bu sırada düşme tehlikesi de yaşayan Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Kemal'' sloganları arasında delegelerin arasına oturdu.

Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında protokol kapısının önünde basın mensuplarına ayrılan masaların bazıları, izdiham nedeniyle devrildi.

DELEGELER ARASINA OTURDU

Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine ayrılan yere değil, delegeler arasına oturdu.

KILIÇDAROĞLU: "HALK, KENDİ SORUNLARINA KİLİTLENEN BİR SİYASİ LİDERE SUSAMIŞTI" 

Başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, halkın kendi sorunlarına kilitlenen bir siyasi lidere susadığını belirterek, "Biz de buna tercüman olacağız" dedi.

Delegeler arasında oturan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine, halkın kendi siyasi sorunlarına kilitlenen bir siyasi lidere susadığını, kurultay salonunundaki coşkunun bunun ifadesi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Biz de onlara tercüman alacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yanında oturan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ise uzun süredir böyle coşkulu bir kurultay görmediğini ifade etti.
Aile içinde tartışmalar olabileceğini kaydeden Sav, "Bunları geride bıraktık. Ümit ediyorum ki bunlar birer tatlı anı olarak kalacaktır" diye konuştu.



CHP’nin 33. Olağan Kurultayı hem coşku hem hüzünle başlıyor. Uzun yıllardan sonra ilk kez iktidar adayı olma umuduyla binlerce partili Ankara’ya koştu, başkentte otellerde yer kalmadı.

Partililer sabahın erken saatlerinden itibaren Ulus’taki Atatürk Spor Salonuna akın ettiler.

Salonda Mahzuni Şerif’in parçaları çalınırken, tribünleri Kılıçdaroğlu fotoğrafları ve övgü dolu pankartlar doldurdu.

Divanın yer aldığı sahnenin arkasında bir Türkiye haritası, üzerinde ise Mustafa Kemal Atatürk ile Baykal resmi bulunuyor. Bu fotoğrafta Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” sözü yer alıyor.

Bu fotoğrafın tam karşısında ise yumruğunu sıkmış olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı ile “CHP Türkiye’nin zaptedilemeyen kalesidir” yazısı yer alıyor.

Kurultaya gazetecilerde yoğun ilgi gösteriyor. Akredite olan 860 gazeteci kendileri için salonda ayrılan bölümde çalışmalarını sürdürürken, televizyon kanalları salon dışından da canlı yayınlar yapıyorlar.

Atatürk Spor Salonu’nun dışında da yoğun kalabalık yaşanıyor. Kalabalık nedeniyle bazı delegeler salona girmekte zorlandı. Salona giremeyen partililer salon dışında davul zurna eşliğinde halaylar çekiyorlar.

Emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemleri alırken kurultay nedeniyle 2 bin 500 polis görev yapıyor. 

GENEL BAŞKAN VEKİLİ SELVİ:-"BU BİR İKTİDAR KURULTAYIDIR"

CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi, partisinin 33. Olağan Kurultayı için "Bu bir iktidar kurultayıdır" değerlendirmesini yaptı. Kurultayın yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na gelen Cevdet Selvi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Selvi, tarihi bir kurultay yaşadıklarını  belirterek, "Bu bir iktidar kurultayıdır. Kimse kaygı duymasın. Arkasından bir  şey bekleyenler umutlanmasın" dedi.

Selvi, bir gazetecinin Kılıçdaroğlu’nun "Kurultay stadyumda olsa dahi iyi olurdu" sözünü hatırlatması üzerine "Öyle bir enerjimiz var ki kurultaydan sonra bütün Türkiye stadyum olacak" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de Kılıçdaroğlu’nu destekleyip desteklemeyeceğinin sorulması üzerine "Tek aday var artık" yanıtını verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de sanatçılar Yavuz Bingöl ve Edip  Akbayram’la salona geldi. Coşkulu bir kurultay yaşadıklarını belirten Tekin, kurultayın CHP Genel Başkanı değil, Türkiye’nin Başbakanını seçeceğini savundu. Bingöl ve Akbayram da kurultaya yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini ifade ettiler.

DİVAN BAŞKANLIĞINA KEMAL ANADOL SEÇİLDİ

CHP 33. Olağan Kurultayında, DivanBaşkanlığına Grup Başkanvekili Kemal Anadol seçildi. Anadol, CHP il başkanlarının ortak önergesi doğrultusunda, oybirliğiyle Divan Başkanlığına getirildi