BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van İranla Kapıköyden buluşacak

İran sınırında bulunan, Saray-Kapıköy Hudut Kapısı'nın uluslararası taşımacılığa açılması ile ilgili karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Abone ol

2009 Aralık ve Ocak aylarında Van ve Hoy kentlerinde karşılıklı olarak yapılan Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantılarında imzalanan mutabakat protokollerindeki maddeler hayata geçmeye başladı.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour’nda katıldığı toplantıda Batı Azerbeycan Valisi Jalal Zade ile Van Valisi Münir Karaloğlu’nun karşılıklı olarak imzaladığı mutabakat metninde yer alan Kapıköy Demiryolu Hudut Kapısı’nın uluslar arası transit taşımacılığa açılması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

ARAÇLAR ARTIK TENDÜREK GEÇİDİ VE 32 VİRAJI KULANMAYACAK

Kararda, Van ilinde bulunan Kapıköy Demiryolu Hudut Kapısının bulunduğu bölgede, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi Van-Kapıköy Kara Hudut Kapısı'nın açılmasının Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldığı belirtildi. Bu karar en fazla İran’a güney illerinden (Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi) ihracat yapan firmaları sevindirdi. Daha önce İran’a yük götürmek için zorlu Tendürek geçidini kullanarak, Doğubayazıt’taki Gürbulak ve Başkale yolundaki 32 virajı kullanarak Yüksekova-Esendere sınır kapılarından İran’a giriş yapan sürücüler artık daha kısa mesafe ve riski az olan Van-Kapıköy hudut kapısını kullanması bekleniyor.

Güneyden gelecek olan araçlar artık Vangölü’nün güneyini kullanarak Saray-Kapıköy Hudut Kapısı’ndan İran’a giriş yapabilecek.