BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.488,97
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu sözünü tutacak mı? AK Partili Mehmet Ali Şahin çağrı yaptı

Yeni parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu'nun 5 Mayıs 2016'da görevi bıraktığı basın toplantısında söylediği sözler, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin'in gündeminde.

Abone ol

Siyasetçilerin iddialı lafları günü geldiğinde başlarına dert olabiliyor. Taraflar farklı yöne savrulunca, geriye arşivlerden çıkan kayıtlı sözler kalıyor. Tıpkı Davutoğlu örneğinde olduğu gibi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, Habertürk’te “Kübra Par’la Açık ve Net” programında katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, parti kurması beklenen Davutoğlu'na değindi. 

Sözünde durmasını bekliyorum

Davutoğlu'nun 5 Mayıs 2016'da görevi bıraktığı dönemde kendisinin genel başkan yardımcısı olduğunu hatırlatan Şahin, "Davutoğlu'nun bu sözünde durmasını bekliyorum" dedi. Şahin'in bu çağrısı sonrası Davutoğlu'nun nasıl cevap vereceği merak konusu oldu. Peki Davutoğlu o tarihte neler söylemişti? İşte o sözler:

Cumhurbaşkanıyla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim

"Ben grup konuşmasında kendimi bağladım. Bu bağlılık çerçevesinde de adımlarımı atacağım. Cumhurbaşkanımız ile aramızdaki insani kardeşlik hukukudur. Cumhurbaşkanı ile dostluğum her şeyin önünde. Cumhurbaşkanıyla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim.

Bundan sonra kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin

Hiçbir kimse benim ağzımdan Cumhurbaşkanı adına hiçbir şekilde kötü bir söz duyamayacak. Onun onuru benim onurumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Bundan sonra kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin.

AK Parti'nin neferi olarak mücadelemi son ana kadar sürdüreceğim

Siyasete girme kararını ben AK Partimizin kapatılma davası açıldığı gün verdim. Olağanüstü kongreye aday olmayacağım ancak AK Parti'nin neferi olarak mücadelemi son ana kadar sürdüreceğim. İkinci koruyacağım hukuk, partimin hukukudur. Kim ki partimizde bir gedik açmaya, partimizden yolunu ayırmaya çalışırsa onun karşısında ben olurum. Bütün teşkilatlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Onlara diyorum ki bugüne kadar önünüzdeydim bugünden itibaren içinizdeyim.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Konsensus açıkladı! İşte Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun alacağı oy oranı
Foto Galeri Konsensus açıkladı! İşte Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun alacağı oy oranı Galeriye Gözat