BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda son dakika açıklamalar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda son dakika açıklamalar yaptı... Kılıçdaroğlu, "Borçlanmanın bedeli olarak Londra'daki bir avuç tefeciye Türkiye Cumhuriyeti teslim edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Afyonkarahisar'da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokratik bir rejimimiz vardı. Sonra antidemokratik bir referandum yapıldı. Tek adam rejimine geçtikten sonra büyüme hızımız ne oldu? Binde 3 oldu. Hani Türkiye hızlı büyüyecekti?" diye konuştu.

"İşsiz sayısı 8,5 milyona dayandı. Türkiye tarihinde bir rekordur." diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Siyasal iktidara duyulan güvensizlik"

-Türkiye'nin en temel sorunlarından birisi siyasal iktidara duyulan güvensizliktir. Güvensizlik üzerine siz geleceği inşa edemezsiniz. Bir kişinin sözleriyle yasama yürütme ve yargı yürütülürse o bir kişinin yaptığı hata toplumu etkiler. 

"Kişi başına gelir 1173 dolar düştü"

-Hangi gerekçeyle milli gelirde 135 milyar dolar düşüş oluyor. Toplam gelir düşünce kişi başına gelir de 1173 dolar düştü. Mutfaklarda yangın var diye boşuna demiyoruz.  Gelir dağılımında büyük bozukluklar var. Gelir dağılımındaki bozukluğun bunu beslediğini anlatmamız gerekiyor.

"Londra'daki bir avuç tefeci"

-Bankalardaki mevduatın yüzde 51'den fazlası dolar mevduatı. Geldiğimiz nokta budur. Bunu tetikleyen tek adam rejimidir. Türk lirasına güven yok olmuş durumda. Türkiye'nin itibari zedelenmiş durumda. Borçlanmanın bedeli olarak Londra'daki bir avuç tefeciye Türkiye Cumhuriyeti teslim edilmiştir. 

"Meclis'in yetkileri çoğunlukla elinden alındı"

-Türkiye Cumhuriyeti devleti hukukun üstünlüğü konusunda geriye gidiyor. Basın özgürlüğü açısından geriledir. 134 medya çalışanı cezaevinde. Yargıya güven yüzde 30'lara gerilemiş durumda. Gazi Meclis'in yetkileri çoğunlukla elinden alındı. 

"İşsiz sayısı 8,5 milyona dayandı"

-Asgari ücret 2020 lira açlık sınırı 2124 lira. Tek adam rejiminin asgari ücretlilere getirdiği yük bellidir. Parlamentoya bir yasa teklifi getirdiler. Belli kişileri kurtarmak için 400 milyar lira ayrılması hedefleniyor. Çiftçiyi, esnafı, işçiyi kim kurtaracak bunlar belli değil. İşsiz sayısı 8,5 milyona dayandı. Türkiye tarihinde bir rekordur. Sosyete damat 15 paket açıkladı. Her paketin ardından işsizlik arttı.

Kişi başına düşen milli gelir

-2013'te 12 bin 480 dolar olan kişi başına düşen milli gelirin 2023'te 12 bin 484 olması hedefleniyor. Bu heba edilmiş 10 yıl demek. AK Parti'nin çözüm üretme kapasitesi bitmiştir. AK Parti artık Türkiye için sorun üreten bir parti haline gelmiştir. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Karadeniz'e kuvvetli sağanak geliyor
Foto Galeri Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Karadeniz'e kuvvetli sağanak geliyor Galeriye Gözat