BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Murat Dedeman kimdir neden öldü hastalığı ne kanser miydi?

Otelcilik sektöründe hatrı sayılır işler yapan Murat Dedeman öldü, ölüm haberi sevenlerini ve ailesini yasa boğdu. Aslen Ankaralı olan Murat Dedeman 68 yaşındaydı. Murat Dedeman'ın ölüm nedeni ise kalp ameliyatı sonrasında kaptığı enfeksiyon oldu. Peki 3 kez evlilik yapan ve 3 çocuğu olan Murat Dedeman'ın eşleri kimdir?

Abone ol

Murat Dedeman kimdir, neden öldü kaç yaşındaydı soruları Murat Dedeman'ın ölüm haberinden sonra merak konusu oldu. Aslen Ankaralı olan Murat Dedeman, 68 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Açık kalp ameliyatı olan Murat Dedeman, ameliyat sonrası enfeksiyon kaptı. 3 kez evlilik yapan Murat Dedeman ilk evliliğini1980 yılında Şanver Hanım ile yaptı. Bu evlilik 2004 yılında bitti. İlk evliliğinden Rıfat ve Banu adında çocukları oldu. İkinci evliliği ise kendisinden 32 yaş küçük Ukrayna asıllı Olga Shylova ile oldu. Bu evlilikten 2010 doğumlu Sofia Satin adında kızı oldu. 3. son evliliği ise 2018 yılında ise kendi sahip olduğu Gayrettepe'deki Dedeman Otel'de Sevda Zengin ile oldu. 

Dedeman, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tutuluyordu.

Dedeman Grubu'ndan yapılan açıklamada "Murat Dedeman, bu değerlerden oluşan vizyonu ile sadece Dedeman Grubu'na ve sektörümüze değil aynı zamanda tüm iş dünyasına da ilham kaynağı olmuştur." denildi...

Murat Dedeman kimdir: Murat Dedeman 1951 yılında Ankara'da dünyaya geldi. TED Ankara Koleji ardından Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisinden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında iş hayatına atıldı. Uzun süre Dedeman Topluluğunun birçok yönetim kademesinde görev alan Murat Dedeman 1992 senesinden bu yana Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlık görevini sürdürdü.

3. son evliliği ise 2018 yılında ise kendi sahip olduğu Gayrettepe'deki Dedeman Otel'de Sevda Zengin ile oldu. 

Murat Dedeman TUGEV, SKAL, TUROB, TUSIAD, Umut Vakfı Kurucu Mütevellisi olmanın yanı sıra Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, TABA gibi sosyal, sportif, kültürel, mesleki dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyeliklerine sahiptir. Ayrıca 6 Nisan 2007 yılında da Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Murat Dedeman bir süre Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı da yaptı.

1980 yılında Şanver Hanım ile evlenmiş ve evliliği 2004 yılında son buldu. Bu evliliğinden Rıfat ve Banu isimlerinde iki çocuğu var. Ardından 6 sene Ukrayna asıllı Olga Shylova ile bir birliktelik yaşamış bu birlikteliğinden de 2010 doğumlu Sofia Satin isminde bir kızı bulunuyor. 2018 yılında ise kendi sahip olduğu Gayrettepe'deki Dedeman Otel'de Sevda Zengin ile evlendi.