BIST 9.511
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.492,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ahmet Davutoğlu Meclis Başkanı mı oluyor? Çok net bilgi

Ahmet Davutoğlu'nun Meclis Başkanı olacağı yönündeki iddia doğru mu? Habertürk yazarı Sevilay Yılman bu tartışmalara son noktayı koyan bir bilgiyi köşesinde paylaştı.

Abone ol

Gazeteci-yazar Sevilay Yılman, ekim ayında yapılacak Meclis Başkanlığı seçimlerine, AK Parti'nin mevcut Başkan İsmail Kahraman’la yola devam kararını çoktan aldığı yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı'nın iddiasına göre, Davutoğlu gelecek ay İsmail Kahraman'ın yerine Meclis Başkanı olacak. Söylentiler Ankara siyasetini bir kez daha haretlendirdi.

İki gündür konuşulan konu Habertürk yazarı Yılman'ın da gündemindeydi. Yılman, bugünkü köşe yazısında AK Parti'den güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiyi köşesinde paylaştı.

ASLI ASTARI OLMAYAN DEDİKODU

(...)“Davutoğlu bile böyle bir ihtimalin söz konusu olmadığına emin” diyen kaynaklarım diyor ki: “Bu aslı astarı olmayan dedikoduyu yayanların amacı çok belli! AK Parti içerisinde bir bölünme ve parçalanma var ve bu bölünme ve parçalanmanın önüne geçmek için de Sayın Cumhurbaşkanı’nın Meclis Başkanlığı’yla ilgili böyle bir tasarrufa gideceği algısı yaratılmaya çalışılıyor. Ama zinhar doğru değil, çok net söylüyorum. Ekim ayında yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde kimin yeniden başkan olacağı belli. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan, mevcut Başkan İsmail Kahraman’la yola devam kararını çoktan aldılar ve bunu da Sayın Kahraman’a tebliğ ettiler!”

Bomba iddia: Ahmet Davutoğlu o ismin yerine başkan olacak