BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,99
HABER /  POLİTİKA

Bomba iddia: Ahmet Davutoğlu o ismin yerine başkan olacak

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM Başkanı mı oluyor? Bu bomba iddiayı Sözcü Gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı bugünkü yazısında gündeme getirdi. Gürcanlı'nın iddiasına göre, Davutoğlu gelecek ay İsmail Kahraman'ın yerine Meclis Başkanı olacak.

Abone ol

'Metal yorgunluğu' sebebiyle AK Parti'deki büyük değişim ve dönüşüm süreci tüm hızıyla sürerken Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da yeni bir görev verileceği iddiası gündeme geldi. İddianın sahibi Sözcü yazarı Zeynep Gürcanlı.

Ankara kulislerine konuşulan bir bilgiyi paylaşan Gürcanlı'ya göre, metal yorgunluğu söylemi AK Parti içerisinde rahatsızlığa yol açarken partide yeni bir formül bulundu. Daha önce bir şekilde görevden ayrılan ya da görevden alınanlara 'FETÖ'cü veya yolsuzluğa karıştı' gözüyle bakılmaması için bu kişilere iade-i itibar yapılacak. O isimlerden biri de ani bir şekilde görevi bırakan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu. Gürcanlı'ya göre, Ahmet Davutoğlu önümüzdeki ay Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın koltuğunu devralacak. Böylece de AK Parti içinde 'görevinden ayrılanlar değersizdir' algısının önüne geçilmiş olacak. 

Zeynep Gürcanlı'nın yazından ilgili bölüm şöyle:

AKP'de son dönemde moda deyim "metal yorgunluğu''...
AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından konuşmalarında, toplantında sık sık dile getirilen bu tabir, AKP örgütünde ciddi rahatsızlık yaratmış durumda.

Erdoğan'ın "yolsuzluk yapanlan kenara alacağız" -dikkat buyurun; yargıya havale edeceğiz' değil, 'kenara alacağız'- cümlesi de bu "metal yorgunluğu" söylemine eklenince, AKP'nin içi iyiden iyiye karışmış durumda.

Bu söylem, partide bir şekilde görevden aynlan/alınanların "Fetöcü" ya da "yolsuzluğa karıştı" söylentileriyle karşı karşıya kalma tehlikesini doğurdu.

Başbakanlık görevinden, yine "ansızın" alınan Ahmet Davutoğlu'na, bir şekilde "iade-i itibar" yapılacak; Böylece de, AKP'de "görevinden aynlanlar değersizdir" izlenimi silinecek, "nöbet değişimi" söylemine geri dönülecek.

Bu amaçla, ekimde yapılacak TBMM Başkanlık seçimlerinde, Davutoğlu'nun İsmail Kahraman yerine "Başkan adayı" yapılması gündemde.

Elbette son kararı Erdoğan verecek...