BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  DÜNYA

ABD: Eğer Türkiye bahsedildiği gibi S-400'leri alırsa...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Eğer Türkiye bahsedildiği gibi S-400'leri alırsa bu standartlara uymaz ve bu bizim için kaygı verici bir durum." dedi. Pentagon Sözcüsü de benzer bir açıklama yaptı.

Abone ol

Rusya ile anlaşan Türkiye'ye ABD'den art arda S-400 uyarıları gelmeye devam ediyor. Pentagon Sözcüsü Johnny Michael "endişeliyiz" açıklaması yaparken bir çıkış da, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'den geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ve Rusya arasındaki S-400 füze savunma sistemi alımı görüşmelerine ilişkin, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli." dedi.

Sözcü Nauert, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 savunma sistemi görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"KAYGI VERİCİ BİR DURUM"

Nauert, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli. Rusya sistemi, eğer Türkiye bahsedildiği gibi S-400'leri alırsa bu standartlara uymaz ve bu bizim için kaygı verici bir durum." diye konuştu.

Nauert, bunun NATO kurallarının ihlali anlamına gelip gelmeyeceğine yönelik soruya ise "Bunu NATO'ya danışmam gerekir" yanıtını verdi.

PENTAGON : ENDİŞELİYİZ
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Johnny Michael ise "Muhtemel S-400 alımına ilişkin endişelerimizi Türk yetkililere ilettik" dedi ve şöyle devam etti: "Türkiye'yi bölgedeki tüm tehditlere karşı savunmak için en iyi seçenek, NATO sistemleriyle bir arada çalışabilecek füze savunma sistemidir."

S-400 FÜZELERİ : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus yapımı S-400 füze savunma sisteminin satın alınması konusunda imzaların atıldığını ve Türkiye'nin kapora ödemesini Moskova'ya gönderdiğini açıklamıştı.

Yaklaşık 400 kilometrelik menzile sahip olan S-400 füze savunma sistemi, karadan havaya ateşlenebiliyor ve düşman uçaklarının vurularak düşürülmesinde kullanılıyor. Türkiye'nin satın alacağı sistemin 24 batarya ve 96 uzun menzilli füzeden oluşması ve ilk teslimatın da 2019 yılında yapılması bekleniyor. Anlaşmanın toplam maliyetinin 2,5 milyar dolar olarak hesaplandığı belirtiliyor.

S400 füzeleriyle ilgili bomba Yunanistan ve Ermenistan detayıS400 füzeleriyle ilgili bomba Yunanistan ve Ermenistan detayıS400 füzeleriyle ilgili bomba Yunanistan ve Ermenistan detayıS400 füzeleriyle ilgili bomba Yunanistan ve Ermenistan detayıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN