BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,94
ALTIN 2.449,84
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejadtan İngiltereye uyarı

Ahmedinejad, İngiltere hükümetini, gözaltına alınan 15 asker konusunda, mantıklı bir yol izlememekle suçladı.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İngiltere hükümetini, gözaltına alınan 15 deniz piyadesi konusunda ''meşru ve mantıklı bir yol'' izlememekle suçladı.

Resmi haber ajansı İRNA'nın bildirdiğine göre, İran-Irak savaşı sırasında en şiddetli çarpışmaların yaşandığı Huzistan eyaletine giden Ahmedinejad, bölgeyi gezdikten sonra Dokuhe askeri eğitim kışlasında askerlere konuştu.

İngiltere ve İran arasında, gözaltına alınan 15 denizci yüzünden yaşanan krize değinen Ahmedinejad, İngiliz askerlerin İran karasularına ''kanun dışı'' yollardan girdiğini savundu.

İngiltere hükümetini, sorunun çözümü için ''meşru ve mantıklı'' bir yol izlememekle suçlayan Ahmedinejad, şunları söyledi:

''Dünyanın büyük güçleri, sınırlarımızı ihlal ettikleri için özür dileme ve mahcup olma yerine bize karşı bildiri yayınlıyor ve açıklama yapıyorlar. İngiliz işgalci güçleri bizim sınırlarımıza girdiler, sahil güvenlik güçlerimiz de cesurca ve kahramanca onları gözaltına aldı. Ama büyük güçler, kibirli ve bencil oldukları için İran halkından özür dilemek yerine, bizden özür talep ediyorlar.''

Ahmedinejad, meselenin halledilmesi için İngiltere'nin İran sınırlarını ihlal ettiğini kabul etmesi ve İran'dan özür dilemesi koşullarını da yineledi.