BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL

Ağrı'da ilk sandıklarda sürpriz var!

Gözler Yalova ve Ağrı seçim sonuçlarında. Seçimlerin iptal edildiği 2 il, 7 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemleri saat 17.00 itibariyle sona erdi. İlk sonuçlar gelmeye başladı.

Abone ol

Gözler Yalova ve Ağrı seçimlerinde. Her iki ilde de ilk sonuçlar birikmeye başladı. Ağrı'da ilk saatlerde beklenmedik bir fark ortaya çıktı. Bir ilçe ve bir beldede de belediye seçimlerini kazananlar belli oldu. Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazlar sonucu seçimlerin iptal edilen 13 yer ile ara seçim yapılan Gömü beldesinde oy verme işlemi tamamlandı.
 
Ağrı ve Yalova ile Aydın'ın Buharkent, Bayburt'un Aydıntepe, Bitlis'in  Güroymak, Çankırı'nın Şabanözü, Eskişehir'in Mahmudiye, Kastamonu'nun  Çatalzeytin, Tokat'ın Yeşilyurt ilçeleri ile Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı  Aştavul, Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya, Niğde'nin merkeze bağlı  Bağlama ve Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde seçimler yenilendi.  
 
Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde, belediye  başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ara seçimleri yapıldı.
 
SEÇİM YASAKLARI KALKAR KALKMAZ AÇIKLANACAK
 
Bazı yerlede resmi olmayan sonuçlara göre kazanan adaylar belirlendi. Seçim yasakları kalkar kalkmaz sonuçlar milliyet.com.tr'de olacak. YSK'nın seçim yasaklarıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

YALOVA'DA MÜHÜR ÇALINDI

 Yalova merkez Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde okul bahçesinin dışında AK Partili ve CHP’liler arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. 15-20 kişinin karıştığı kavgaya okulda görevli polisler müdahale etti. Bir kişiyi yere yatırarak kelepçeleyen polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Olayın hemen ardından okula gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partililerle görüşüp bilgi aldıktan sonra, "Bu mahalledeki herkes kardeş. Ak Partililer de bizim kardeşimizdir. Dışarıdan gelenler burayı karıştırmasın" diye konuştu. Daha sonra olay yerine gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise Muharrem İnce’nin şov yapmakla suçladı.

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile Ak Parti'nin başkan adayı Yakup Koçal da okula geldi ve CHP’li İnce ile kısa süreli durum değerlendirmesi yaptı. Gözaltı sayısı daha sonra 3'e yükseldi. Yalova’ya çevre illerden de polis desteği geldi.
 
EVET MÜHRÜ ÇALINTI
 
Yalova Zübeyde Hanım İlkokulu’ndaki 1104 numaralı sandıkta da ’Evet’ mührünün çalındığı belirtildi. Sandık görevlilerinin bildirmesi üzerine sevk edilen polisler olayla ilgili soruşturma başlatırken, oy verme işlemlerine yedek mühürle devam edildi.
 
NERELERDE SEÇİM YAPILDI?

Ağrı Merkez'de 79 bin 498 seçmen 310 sandıkta, Yalova Merkez'de 75 bin 813 seçmen 245 sandıkta oy kullandı

Bu iki ilde toplam 155 bin 311 seçmen sandık başına gitti
Aydın Buharkent'te 9 bin 329 seçmen 38 sandıkta,
Bayburt Aydıntepe'de bin 752 seçmen 8 sandıkta,
Bitlis Güroymak'ta 11 bin 951 seçmen 44 sandıkta,
Çankırı Şabanözü'nde 5 bin 876 seçmen 23 sandıkta,
Eskişehir Mahmudiye'de 6 bin 156 seçmen 30 sandıkta,
Kastamonu Çatalzeytin'de bin 872 seçmen 7 sandıkta,
Tokat Yeşilyurt'ta 3 bin 142 seçmen 12 sandıkta oy verdi
Çorum'un Ortaköy ilçesinin Aştavul beldesinde,
Erzincan'ın Tercan ilçesinin Çadırkaya beldesinde,
Niğde Merkez Bağlama beldesinde
Yozgat'ın Sorgun ilçesinin Eymir beldesinde de yenileme seçimi yapıldı.
Seçmenler, Afyonkarahisar Emirdağ Gömü beldesinde ise ara seçim için sandık başına gitti. Gömü'de seçmenler belediye meclis üyeliği için de oy verdi. Ağrı Merkez ve Tokat Yeşilyurt'ta il genel meclisi üyeliği seçimi için de oy kullanıldı...