BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  GÜNCEL

Emniyetten milletvekili açıklaması

Adana’da Gezi Parkı olayları sırasında bir sivil polisin CHP Adana Milletvekili Turgay Develi’yi tanıyamadığından arkasından boğazına sarıld...

Abone ol

Adana’da Gezi Parkı olayları sırasında bir sivil polisin CHP Adana Milletvekili Turgay Develi’yi tanıyamadığından arkasından boğazına sarıldığı, başka bir sivil görevlinin uyarmasıyla milletvekiline yönelik fiziki engellemeye anında son verildiği bildirildi.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 31 Mayıs 2014 tarihinde, saat 18.00’de, Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle Atatürk Parkı’nda toplanma çağrısı yapıldığı bilgisi alınması üzerine, emniyet müdürlüğünce tedbirler alındı.
Atatürk Parkı’nda saat:18.00’den itibaren, Adana’dak iSTK’ların bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup eylem yapmak amacıyla toplandı. Grup temsilcileri ile görüşülerek eylemin marjinal gruplar tarafından provoke edileceği şeklinde telkin ve uyarılarda bulunuldu.
Saat 19.30 sıralarında basın açıklaması ve konuşmaları müteakiben toplanan grup Atatürk Caddesi’ni trafiğe kapatarak Sular Mevkii istikametine yürüyüşe geçmesi ve etkinliğin yasadışı bir eyleme dönüşmesi üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kanunsuz hale dönüşen toplantı ve gösteri yürüyüşü ile ilgili önlem alındı. Ses yayın aracı ile gruba dağılmaları yönünden defalarca yasal uyarılar yapılmasına rağmen grubun önünde maskeli olarak bulunan şahıslarca görevlilere fiili saldırıda bulunulması üzerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su kullanılmak suretiyle grup dağıtıldı. Çevrede bulunan ara sokaklara ve Atatürk Parkına kaçan şahıslarca gerek polis araçlarına, gerekse görevli polislere ve diğer kişilere karşı cam bilye, taş, sopa ile saldırıda bulunuldu.
İkazlara rağmen dağılmayıp saldırılarına devam eden şahıslara karşı yapılan yakalama işlemi sırasında arbede yaşandı. Yakalama sırasında, bazı eylemciler şüphelilerin yakalanmaması amacıyla görevli polislere müdahalede bulundular ve personelin elinden şüphelileri almaya çalıştılar. Bu kargaşa sırasında bir sivil personel CHP Adana Milletvekili Turgay Develi’yi tanıyamadığından arka tarafından kolunu boynuna dolayarak geriye çekmek istediği sırada, diğer bir sivil görevlinin ’milletvekilini tanıması ve görevliyi uyarması’ ile milletvekiline yönelik tanımadan yapılan bu fiziki engellemeye anında son verildi.
Açıklamada, "Daima aziz milletimizin emrinde ve hizmetinde olan polisimiz, halkımızın huzurunu, temel hak ve özgürlüklerini canı pahasına korumaya devam edecektir. Çalışmalarımıza her zaman destek olan değerli Adanalılara teşekkür ederiz" denildi.
(İHA)