BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  GÜNCEL

O polisler görevden alındı! SON DAKİKA

İçişleri Bakanlığı, dinmelerle ilgili soruşturmada 3 polisin açığa alındığını duyurdu.

Abone ol

İçişleri Bakanlığınca yasa dışı dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eski Kocaeli İstihbarat Şube Müdürü ve 2 polis memurunun açığa alındığı açıkladı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, görevden uzalaştırılan polislerin kendisini de dinlediğini söyledi.

KOCAELİ VALİSİ'DEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada, görevden el çektirme olayının iki boyutunun olduğunu söyledi. Bunun birinci boyutunun, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Metin Canbay'ın, İstanbul'da görev yaptığı dönemdeki bir soruşturmadan dolayı müfettişler tarafından görevden uzaklaştırma işlemi olduğunu ifade eden Topaca, ikinci boyutun da aynı kişinin Kocaeli'de yürütülen bir idari soruşturma nedeniyle yine açığa alınması gerektiği konusu olduğunu kaydetti.

2 POLİS NEDEN AÇIĞA ALINDI?

Topaca, bu kişinin İstanbul'daki soruşturma nedeniyle açığa alındığını ve ikinci bir açığa alma işlemi yapılmadığını anlatarak, söz konusu idari soruşturmaya konu olan hususla ilgili müşterek tutanak tutan, evrak imzalayan iki polis memuruyla ilgili olarak ilave görevden uzaklaştırma tedbiri uyguladıklarını söyledi. Soruşturmanın İçişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığını dile getiren Topaca, "Geçmiş dönemdeki dinleme faaliyetleriyle ilgili olarak devam eden şu anki soruşturma kapsamında bu işlem gerçekleştirildi" diye konuştu.

VALİ: BENİ DE DİNLEDİLER

Vali Topaca, görevden uzaklaştırılan kişilerin kendisini de dinlediğine dikkati çekerek, "Benim de içinde bulunduğum bazı kişilerin telefonlarını usulsüz bir şekilde dinlemişler. Kayıtlarda benim telefonum başka bir kişinin adına, fakat IMEI numarası valiliğin, vali olarak benim kullandığımla aynı" ifadesini kullandı.

Orada tutulan tutanak ve mahkemeye gönderilen dinleme gerekçesindeki usulsüzlük dolayısıyla bu işlemin yapıldığını vurgulayan Topaca, şunları kaydetti:

ADLİ SORUŞTURMA DA GELECEK 

"Şu an itibariyle sonuçlanmış bir şey yok. Görevden uzaklaştırma, tedbiri, idari mahiyette bir tedbirdir. Adli boyut, daha ileriki aşamalarda soruşturmanın sonucuna göre gelir veya gelmez ama ben tahmin ediyorum, bu idari soruşturma, bir adli soruşturmayla da devam edecektir."