BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.431,38
HABER /  POLİTİKA

Ağarın erken seçim ısrarı

DYP lideri Ağar Türkiye'deki sorunların erken seçimle çözüleceğini iddia etti

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunların aşılması için seçime gidilmesinin zorunlu olduğunu savundu.

Ağar, Kahramanmaraş'ta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ülkenin sorunlarının çözümsüz olmadığını, Türkiye'nin umutsuz olması için bir neden bulunmadığını söyledi. ''Erken seçim istiyor musunuz'' şeklindeki bir soru üzerine Ağar, DYP olarak millete güvendiklerini ve seçim yapılmasını istediklerini ifade etti. Ağar, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu meselelerin aşılması için mutlaka seçime gidilmesi gerekir. Bugünkü hükümetin aşınmış bir iradeyle yola devam etmesi mümkün değil. 2002'de yapılan seçimlerin üzerinden 4 yıllık bir zaman geçti. Halkımızın bu zaman zarfında kanaatleri değişti. Dolayısıyla Avrupa Birliği süreci, ekonomik gelişmeler, dış politika ve Türkiye'nin iç güvenlik meseleleri konularında Türkiye'nin karşı karşıya olduğu meselelere kalıcı çözümler üretebilecek, millet iradesiyle yeni desteklenmiş güçlü bir hükümete ihtiyaç var.''

Yapılacak genel seçimlerde milletin cumhurbaşkanlığı seçimi için de TBMM'ye bir istikamet göstereceğini kaydeden Ağar, milletin göstereceği istikamet dışında alınacak bir kararın halk nezdinde kabul görmeyeceğini söyledi.