BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.440,87
HABER /  POLİTİKA

Ağardan duble eleştiri

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, zöken duble yolu hatırlatarak hükemete yüklendi.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''bir ay önce açılışı yapılan duble yolun çöküşünün hükümete ilahi bir ikaz olduğunu'' öne sürerek, ''Unutmayın, hükümetinizin gidişi de duble yolun çöküşü gibi olur'' dedi.

Gaziosmanpaşa Sultançiftliği'ndeki Avşaroğlu Düğün Salonu'nda düzenlenen ''Konfeksiyoncuların ve Fasoncuların Sorunları'' konulu toplantıya katılan Ağar, Türkiye'nin uzun yıllardır tekstile önemli yatırımlar yaptığını, ancak sektörün zor günler yaşadığını belirtti.

Konfeksiyon ve fason atölyelerinin birer birer kapandığını ifade eden Mehmet Ağar, ''İstanbul'un her yerindeki atölyelerin gözünden yaşlar dökülüyor. Bu atölyelerde işsizlik aldı başını gidiyor. Buralarda büyük bir sosyal sıkıntı var'' diye konuştu.

İş, aş, bereket üreten tekstil ve konfeksiyon atölyelerinin kapanmasıyla artık buraların ''suç ve sıkıntı üretir hale geldiğini'' ifade eden Ağar, bu sektörde istihdam ve enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, ayrıca kur dengesizliğinin de sektörün önünü tıkadığını belirtti.

Hükümetin iktidara gelirken ''yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları kaldıracağı'' sözünü verdiğini, aradan geçen 3.5 yılda hiçbir değişikliğin olmadığını iddia eden Ağar, ''Yoksulluk sınırında yaşayan insan sayısı 10 milyon civarındaydı, şimdi 20 milyona çıktı. Türkiye'nin bu tabloyu taşıması mümkün değil'' diye konuştu.

''DUBLE YOLDAKİ ÇÖKÜNTÜ''

Ağar, ''Başbakan Erdoğan'ın olumsuzluklar karşısında işadamlarını beceriksizlikle suçladığını, buna hakkı bulunmadığını'' ifade ederek, ''Size düşen görev üreten insanların önünü açmaktır'' dedi.

''Zengini daha zengin, fukarayı çökerten bu sistemde Türkiye yoluna devam edemez'' diyen DYP Genel Başkanı Ağar, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bugün, bir ay önce açılışı yapılan İzmir-Aydın duble yolu çökmüş. Bu çöküntü hükümete ilahi bir ikazdır. Sizin de ekonomik sisteminiz çöküyor. Sizin de hükümetiniz çöküyor. Unutmayın, hükümetinizin gidişi de duble yolun çöküşü gibi olur. Bu akılla giderseniz, köküyle Türkiye'yi çökertirsiniz.''

Ağar, ''DYP'nin çaresizlik, fukaralık ve yoksullukla savaşı bulunduğunu'' belirterek, uğraşlarının bunun için olduğunu söyledi. Konuşmasının ardından MASSİ gömlek atölyesini gezen Ağar, işveren ve çalışanların sorunlarını dinledi.