BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,93
ALTIN 2.506,38
HABER /  POLİTİKA

Ağardan bayram mesajı

DYP lideri Ağar, bayram mesajında batılı ülkelerin müslümanlara karşı ön yargılarına dikkat çekti.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, batılı ülkelerin İslam'a ve Müslümanlara karşı ön yargılara dayalı tepkilerinin varlığının kendilerini üzdüğünü ve rahatsız ettiğini bildirdi. Ağar, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, Allah'a daha yakın olmanın vesilelerinden biri olarak kurban ibadetini yerine getirirken, bayramlarda insanların aynı zamanda barış, sevinç ve birbirine gönülden yakın olmayı yaşadığını ifade etti.

Bayramların rahmet ve bereket kadar düşkünlere ve kimsesizlere yardımcı olunan günlerden olduğunu hatırlatan Ağar şunları kaydetti: ''Küreselleşen dünyada artık mutluluk da acılar da küreselleşiyor. Dünyanın bir çok yerinde aynı kültür dairesi içinde yer aldığımız insanların başarıları kadar felaketleri de bizi derinden etkiliyor. Filistin'de, Irak'ta halen kan dökülmesi, oradaki insanların çok zor şartlarda hayatlarını sürdürmesi kurban sevincini gölgeleyen hadiselerdir. Öte yandan batılı ülkelerde İslam'a ve Müslümanlara karşı ön yargılara dayalı tepkilerin varlığı bizi üzmekte ve rahatsız etmektedir. Kalıcı ve adil bir dünya barışının ancak acıların sona erdiği, İslam'a karşı temelsiz iddialardan vazgeçildiği, bu dünyanın tüm renkliliği ve farklılığı ile kabul edildiği şartlarda sağlanacağı artık anlaşılmaktadır.''

Israrla ve inançla böyle bir dünyayı savunmaya, bayramların kardeşliğini ve coşkusunu paylaşmaya devam etme kararlığında olduklarını belirten Ağar, ''Bu duygularla milletimizin mübarek bayramını tebrik eder, bu güzel günlerin hayırlara vesile olmasını dilerim'' dedi.